Ti már kóstoltátok? Ez a ízkombináció lett a Balaton fagyija

Az idei Balaton dala után meglett a Balaton fagyija is, ami a balatonakarattyai Sissi Fagylaltozóban készült el, és az "Eszterházy epercsoda levendulával" fantázianevet kapta. 

A nyertesForrás: Niyitott Balaton/Facebook/sonline.hu

A Balatoni Turizmus Szövetség 9. alkalommal hirdette meg a versenyét, amelyen több különdíjat is kiosztottak Balatonföldváron. A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó „Füredi napfény", a marcali Mester Étterem és Cukrászda „Pálmalevél fagylalt feketeribizli jellyvel", valamint a balatongyöröki Promenád Kávéház „Cserszegi álom" elnevezésű fagylaltja kapott különdíjat idén.

Volt jelentkező a kóstolásraForrás: Niyitott Balaton/Facebook/sonline.hu

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta, a négytagú zsűri - amelynek tagja volt Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai vezetője és a tavalyi győztes fagylalt készítője Somodi János is – összesen 15 fagylalt közül választotta ki a legfinomabbakat. Fekete Tamás kiemelte, nagy öröm az minden évben, hogy a cukrászdák és a kávézók nemcsak a fagylaltok minőségére figyelnek oda, hanem a tálalásra és a dizájnra is, ami ínycsiklandozó és szemet gyönyörködtető – írja a sonline.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek