Lila meseország vár a Balatonnál

Ha a magyar tenger után a levendulatengerben is nyakig elmerülnétek, vegyétek az irányt Kőröshegy felé, ahol 8 hektár levendula illatozik egészen a nyár végéig, árnyas ligetekkel körbeölelve. Már régóta ismert a levendula nyugtató hatása, így érdemes haza vinni az élményt illatos lila csokorba kötve. 

Már lilába borult a táj, háttérben a Balaton kékellForrás: Kőröshegyi Levendulás /Facebook

A Levendulaszüret már június 10-én elkezdődött Kőröshegyen, de senki nem marad le róla, mert augusztus 20-ig is eltarthat. A Kőröshegyi Levendulás gazdasága mindössze 2,5 kilométerre található a Balatontól, tehát akár egy fürdőzéssel egybekötött egésznapos programot is tervezhetünk ide. 

Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű arató táskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálnak. Több táskaméret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 2200 forinttól kezdődik. Arató táska vásárlása esetén NEM kell látogatói jegyet váltani! Látogatói jegy (1800 forint) megváltása után az is körülnézhet, aki csak kísérőként érkezik. Kutyusok a sorokon kívül pórázon sétálhatnak és árnyékos pihenőt is kialakítottak a részükre, ahol friss vízzel várják őket.

Íme, egy friss videó, amit a helyszínről tettek közzé!

 

Egy kis édekesség: június elejétől július elejéig francia levendulát, július elejétől augusztus közepéigangol levendulát vihettek haza.

A gazdaság rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról és a 7-es főútról is. Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat. Ugyanitt vannak a több száz férőhelyes óriási parkolók. A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a bekötőút bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól. Kerékpártároló is van. További információkat a Kőröshegyi Levendulás weboldalán és közösségi oldalán olvashattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek