A Balaton legszebb helyszínein indul a Magyar Mozgókép Fesztivál

A Magyar Mozgókép Fesztivál a nemrégiben elhunyt Haumann Péterről is megemlékezik a csütörtöktől, június 8-tól vasárnapig tartó fesztiválon. A filmfesztivál városai Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi lesznek, de a kilenc helyszínen mintegy száz magyar filmet nézhetünk meg; emellett pedig még kiegészítő programok is várnak majd ránk - közölték a szervezők az MTI-vel.

A korábbi Séd mozi, ma Hangvilla rendezvényközpont VeszprémbenForrás: Globetrotter19 / wikipedia.org /

Csütörtökön a veszprémi História Kertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik fesztivál. A film alkotói közül jelen lesz a helyszínen többek között Nagy Zsolt, Staub Viki és Hámori Gabriella is - olvasható a közleményben.

Pénteken Balatonfüreden az Egészséges erotika vetítésével a fesztivál megemlékezik a nemrégiben elhunyt Haumann Péter színészről. Utána ugyanott lesz látható Lőrincz Nándor és Nagy Bálint drámája, a Legjobb tudomásom szerint; majd közönségtalálkozó lesz az alkotókkal, Hámori Gabriella főszereplő részvételével. Szintén pénteken Mörk, majd Csaknekedkislány, később pedig DJ Bootsie koncert várja az érdeklődőket a Filmio Fröccsteraszon.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Gárdonyi Géza romantikus regénye alapján készült Ida regényét vetítik, ahol a közönség beszélgethet Goda Kriszta rendezővel. A Malomkertben lesz látható A feleségem története, itt Enyedi Ildikó rendező tiszteli meg az eseményt. Ezzel párhuzamosan a balatonfüredi Tagore sétányon Deák Kristóf Az unoka című filmje fut majd óriás kivetítőn, melyet közönségtalálkozó követ.

Bérletek és jegyek a fesztiválra
A fesztivál szervezői kedvezményes és normál árú bérletekkel, szakmai akkreditációval és filmenként, programonként megváltható egyedi jegyekkel készülnek a filmrajongó vendégeknek. Válthatunk 5000 Ft/fő/4 napos bérletet, ami minden vetítésre és koncertre belépést biztosít, de vásárolhatunk filmenkénti és koncerteknkénti jegyeket is. A legtöbb 500 forint, csak a premier film kerül 1000 forintba.

Szombaton Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon egymás után négy filmet vetítenek majd. Óriási kivetítőkön láthatjuk majd A legendás család, A bereki ember, a Kék róka és a Nagykarácsony című filmeket, közönségtalálkozóval egybe kötve.

Ugorjunk egyet Veszprémve, itt szombaton a Mitsoura, a Lanou, majd a Zagar av experience koncertje várja a közönséget az Óváros téren. A Hangvillában debütál a Bereményi kalapja című életrajzi film az alkotók és Bereményi Géza részvételével. Vasárnap szintén a Hangvillában Kovács Ákos zenész Magunk maradtunk című kisjátékfilmjének vetítése után közönségtalálkozó lesz. Ezt követően a Besúgó című sorozat első két epizódjának vetítése után annak alkotóival beszélgethetnek a nézők.

A fesztivál honlapján szerda és vasárnap között a közönség idén is szavazhat, hogy a legjobb mozifilmekre. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt vasárnap a veszprémi Petőfi Színházban adják át. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek