Készüljünk fel! Életbe lépnek a nyári menetrendek

A MÁV június 3-i közleménye szerint a nyári menetrend a Volánbusznál június 16-án, a vasútnál pedig június 18-án lép életbe, a turisztikai helyeket sűrűbben kiszolgáló menetrendek augusztus 28-ig lesznek érvényben.

Dél-balatoni vonatForrás: mavcsoport.hu / Press

A vasúton június 18-tól több kiindulópontról még több expresszvonat közlekedik a Balatonra, és újra elérhetők lesznek a Balaton körüli utazásra szóló napijegyek és a kedvezményes jegyek. Akik biciklivel indulnak útnak, azoknak pedig jó hír, hogy bővül a kerékpárszállítási kapacitás is. Valamint számítani lehet még 35 felújított és 2 új típusú MÁV-START jegyautomatára a forgalmasabb balatoni állomásokon és megállóhelyeknek.

A Balaton expresszek idén júliustól a tavalyihoz képest több légkondicionált IC-kocsival közlekednek és étkezőkocsival várják az utasokat. A Miskolcról induló Ezüstpart expresszen, a Záhonyból induló Aranypart expresszen, és a Szegedről induló Aranyhíd expresszen idén légkondicionált IC-kocsi is közlekedik. Sőt, az Aranyhíd expressz idén minden nap közlekedik, kedvezőbb kapcsolatot biztosítva Dél-Alföld és a Balaton között.

Új „fürdős" vonatpárt is indítanak a hétvégén június 15-től.

A Budapest és Siófok közötti vonatpár a strandolni vágyók igényeit szolgálja majd ki, ugyanis csak a Velencei-tó partján, és a Balaton partján lévő állomásokon és megállóhelyeken áll meg. A vonatpár nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit is továbbít.

Volánbusszal június 16-tól az ország számos pontjáról még könnyebben érhetjük el a Balatont. A Volán több új járatot indít, egyes járatok gyakrabban és több települést érintve közlekednek, illetve számos városban tovább javulnak az autóbuszok és a vonatok közötti átszállási lehetőségek - írják az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek