Hét embert mentettek ki a Balatonból vasárnap

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. június 5-én két esetben, összesen 7 személyt mentettek ki a tóból, ebből hatan szegediek voltak, írja a delmagyar.hu.

Ha bajba jutott embert észlelünk, az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon tehetün bejelentéstForrás: Pixabay/ivabalk

A vízirendőrök 17 órakor a Siófok előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikliről integetve segítséget kértek. A helyszínre siettek, ahol a 6 szegedi fiatal a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit vontára vették és az utasaival együtt a partközelbe vontatták. Nem sokkal később, 19 óra 15 perckor bejelentést kaptak, hogy Badacsony és Fonyód között egy műszaki hibás motorcsónak magatehetetlenül sodródik. A rendőrök a kishajót vontára vették, majd a fonyódi kikötőben biztonságba helyezték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek