Új kompok és katamaránok: készül a Balaton szenzációs flottája

Hosszú idők óta nem volt a Balatonnak új vízijárműve, de most a BAHART jelenlegi flottájának megújítása zajlik, amelynek köszönhetően az első komp néhány napja már vízre is került, és még az idei évben négy új hajó érkezik a Balatonra – tudtuk meg az MTÜ sajtóközleményéből. 

Még az idén új hajókon ringatózhatunk a BalatononForrás: MTÜ

Valóban történelmi léptékű fejlesztésről van szó, hiszen 40 éve nem került új hajó a Balatonra. Most viszont kettő 45 méteres kompot és másik kettő 35 méteres katamaránt szerez be a BAHART. A mostani beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme. Az új járművek a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek majd, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak.

Kiemelt cél, hogy európai színvonalú szolgáltatást nyújtsanak az utasoknak.

Az első hajó, az egyik komp a napokban került vízre a gyártó komáromi üzemében. Április folyamán az egyik katamaránt is vízre teszik, ezt követően megkezdődik a hajók szállításra való felkészítése. Az új járművek méretükből adódóan a Sión teljesen összeszerelt állapotban nem szállíthatók, végszerelésükre a Balatonon kerül sor.

A kompok Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek majd, így biztosítva a kiemelt balatoni desztinációk elérését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek