Új víziturisztikai központ épül a Balatonnál

Vízituriszkiai és szabadidőközpont épül Balatonfüreden, a Füred Kemping mellett. A létesítményhez tartozó kikötő 140 vitorláshajónak és 40-50 kézihajtású vízisporteszköznek ad majd helyet, és túravitorlások fogadására is alkalmas lesz - írja az MTI.

Szerdán tették le az épület alapkövét, ez alkalomból Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, a beruházás célja az, hogy népszerűsítse a balatoni vízitúrázást, és a vízisportokat minden érdeklődőnek elérhetővé tegye. 

A Balatonfüredi Megállópont projekt építési területe az alapkőletételi ünnepség napján, 2021. december 8-án.Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Holczhauser András, a Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a központ akár nemzetközi szabadidős események lebonyolítására is lehetőséget adhat, míg Kollár Lajos, a BVSZK ügyvezetője, miniszteri tanácsadó örömét fejezte ki, hogy a Balatonon egyre több vitorlás található, hozzátéve, hogy a nyugati tavakhoz képest mégis kisebb, mintegy 30 százalékos a magyar tenger kihasználtsága.

Víziturisztikai és szabadidőközpont épül Balatonfüreden a Füred Kemping melletti területen, a létesítményhez tartozó kikötő már jövő tavasszal elkészül.Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A 2,1 milliárd forintból megvalósuló Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak Kenu Szövetség és Balatonfüred Önkormányzata közös fejlesztéseként jön létre. A beruházáshoz tartozó kikötő a tervek szerint jövő áprilisban elkészül és a hozzá tartozó épületkomplexum is felépül 2022-ben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek