Izgalmas borokkal és fűben ülős piknikkel várja a Szent György-hegy

Idén negyedik alkalommal „mozdul meg a hegy", mint afféle alvó vulkán, hogy izgalmas borokkal, csak erre az estére megnyitó helyszínekkel, koncertekkel, gitárzenével, fűben ülős piknikkel vagy épp Dj-szettekkel várja a szeptember 4-én este látogatókat - derül ki a Szent György-hegy hajnalig rendezvény szervezőinek közleményéből.

Szent György-hegyForrás: All rights reserved/@Szindbadazutazo

A résztvevő közel 20 borászat egytől egyig azon dolgozik, hogy megmutassa ennek a vulkanikus hegynek a kivételes adottságait, ugyanakkor minden borászatnak és minden bornak megvan a maga egyénisége. Ezért idén a laza hegymenet mellett egyfajta bortérképet is összeállítanak a szervezők: minden borászattól ajánlanak egy kiemelt bort, melyeket végigkóstolva kialakulhat bennünk a teljes kép a hegyről – még akkor is, ha mindegyiket nem is tudjuk megkóstolni. A barangolás a szőlősorok mentén vagy az üldögélés a bazalt-falon már önmagában is kikapcsolódást jelent a mindennapokból, de emellett különböző zenei és gasztronómiai programok is gondoskodnak a teljes feltöltődésről.

Érkezik többek között az Eszter játszik, a Magyar Bori - Ralph Eimann duó, Havai Gábor, lesz jazz-terasz a Full Live Duoval (Román Iván hegedű, Őri Jenő zongora) és hallhatunk balkáni rezesbandát is, miközben a borok mellé BBQ és füstös ételek vagy a vegetáriánus konyha gyöngyszemei közül választhatunk, ehetünk langallót, fatüzelésű kemencében sült pizzát, egytálételeket és borkísérőket.

A nulladik napon, szeptember 3-án Ugron Zsolnával és Eke Angélával kortárs verses boros est lesz a Magyar Katalin & Kardos Dániel duó közreműködésével a Borbolt a völgyben kertjében. A fesztivál másnapján, vasárnap „másnapos reggeli piknikkel" készül a Zöldülő terasz, hidegtállal, egytálétellel, fonott kaláccsal, uborkás limonádéval, frissítő smoothieval és kávéval.

Forrás: Peter Orban

A rendezvényen részt vesz a Szászi Birtok, a Hóbor Pince, a Hoffmann Pince, a Tarányi 1780, a Gilvesy Winery, a Napvirág Pince, a Boksay Pince, a Bajnóczy Pince, a Pláne Badacsony borterasz X Földi Bálint, a Nyári Pince, a Molnár Pince, az Angyal Pince, a Kutyakaparó, a Killer Pince, a 2HA Szőlőbirtok, a Pap Wines, a Szent György-Pince és a Horváth Pince, kiegészítő programok a Borbolt a völgyben-nél és a Zöldülő teraszon lesznek. Bővebb információk a rendezvény Facebook-oldalán és weboldalán olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek