Huszonnégy borásszal nyitott meg a Balaton egyik legnagyobb boros fesztiválja

 A Balatonfüredi Borhetek augusztus 6-án indult útjára és egészen augusztus 29-ig várja a balatonfüred-csopaki borvidék borainak kedvelőit a Tagore sétányon. A szervezők elmondása szerint a Borhetek ideje alatt azon borvidék borászai kínálhatják a termékeiket, akik a városi borversenyen megfelelő pontszámot értek el, és rendelkeznek balatonfüredi szőlőterülettel.

Forrás: Facebook.com/balatonfurediborhetek

 Rajtuk kívül három gasztronómiai egység és tizenhét kereskedő várja a vendégeket, finom borkorcsojákkal és más tartalmas, borok mellé jól illő fogásokkal. A Tagore sétányon felállított faházak egy díszes pincesor hangulatát adják vissza, ahol az első házikó az év balatonfüredi borásza, Kálmán József és az Arias Borászat helye.

A huszonnégy borosgazdánál összesen mintegy 300 tétel, borászatonként pedig 8-12 fajta bort lehet kóstolni.

Sok helyen boros előadásokkal és kóstolósorokkal is várják a vendégeket. Sőt a Borhetek ideje alatt még nyereményjátékon is résztvehetünk. Egy-egy jól sikerült helyszíni fotó egy palack bort ér. A teljes programot és a kiállítók sorát az esemény Facebook-oldalán találjuk

A fesztivál ideje alatt a Kisfaludy Színpadon szinte minden nap lesznek koncertek. A közönség hallhatja majd Kállay-Saunders Andrást, a Fran Palermo zenekart, Heincz Gábor Biga, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band koncertjét is.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek