Állami gondozott gyerekek nyaraltak az önkéntes segítő szülők balatoni élménytáborában

Ötödik alkalommal rendezték meg a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! Élménytáborát Balatonfenyvesen, amelyen azok az állami gondoskodásban élő gyerekek vettek részt, akik egész évben a Tegyél Jót! program kedvezményezettjei voltak. Augusztus elején négy gyermekotthonból, hatvan gyerek lehetett részese a különböző programoknak – olvasható az alapítvány közleményében.

Forrás: Tegyél jót - Szülők Háza Alapítvány

A táborba több előadót is meghívtak, a vízi olimpiát például Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott vízilabdázóval együtt szervezték meg, aki ezúttal strandröplabdázni tanította meg a gyerekeket. Horváth János festőművész saját könyvéből mesélt igaz történeteket a küzdésről, a családról és arról, hogy mit jelent ma magyar-cigánynak lenni. Hillender Tímea vadvilágmentor az Álmok nélkül nem érdemes című előadásával igyekezett motiválni a gyerekeket céljaik elérésében, de mesélt saját életéről Arany-Kovács Rozália önkéntes segítő is, aki egykori állami gondozottként saját élettapasztalatai alapján adott tanácsokat a gyerekeknek. 

A strandolós, hajózós, kisvasutazós programok mellett egy külön foglalkozáson ismerkedhettek meg a fenntartható fejlődéssel és a környezetvédelem fontosságával is, koncertet adott számukra az Alma Együttes és Sena, majd a tábort egy tehetségkutató verseny zárta.

Forrás: Tegyél jót - Szülők Háza Alapítvány

A Tegyél jót! program keretében a Szülők Háza Alapítvány szociális munkások, szociálpolitikusok, gyermeknevelők, bűnmegelőzési és rekreációs szakemberek bevonásával toboroz önkéntes családokat. Ők a szakemberek által előzetesen feltérképezett gyermekotthonokba látogatnak el és különböző sport, közösségi és élményprogramokat szerveznek a gyerekeknek. A program célja, hogy megkönnyítse a gyermekotthonokban eltöltött időt a gyerekek számára, és az élményeken keresztül egy olyan motiváló, családias légkört teremtsen meg, amelyben más szociokulturális helyzetben lévő családok és gyerekek vannak segítségükre.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek