Száz képzőművésszel találkozhatunk Balatonon, a Lovason megrendezett művészeti heteken

Idén újra megrendezik az északi part legnagyobb kortárs művészeti programsorozatát, mely három héten át várja az érdeklődőket kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, pódiumbeszélgetésekkel, koncertekkel, vetítésekkel és művészeti workshopokkal. A július 30-tól augusztus 21-ig tartó Garten Balaton művészeti heteket idén harmadik alkalommal rendezi meg a Garten Alapítvány és a Nagy Gyula Alapítvány. A fesztivál helyszíne három észak-balatoni település, Lovas, Felsőörs (Márffy Ház) és Csopak lesznek.

Forrás: Garten Balaton / Facebook.com

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészeté, szobrászaté és fotográfiáé lesz a főszerep. A háromhetes eseménysorozat ideje alatt 4 helyszínen 7 kiállítást és két köztéri installációt valósítanak meg, melyeket számos társművészeti rendezvény kísér.

Lovason, a Nagy Gyula Galéria szolgál a közel 300 kortárs műalkotást kiállító Garten Balaton Művészeti Vásár helyszínéül, melyre a kurátorok száz művésztől válogattak képeket. Az alkotások többsége a pandémiára reflektál, így az őket bemutató szekció hívószava a "Határaink" lett. A kiállításhoz kapcsolódóan több tárlatvezetés is megvalósul olyan ismert művészek vezetésével, mint Wahorn András és drMáriás. A Lovason található Nagy Gyula Galéria hétfő kivételével minden nap 15 órától programzárásig látogatható. Itt rendezik meg a művészeti hetek megnyitóját is július 30-án, 18 ótártól. A Garten Balatont Fenyvesi Ottó költő nyitja meg.

Csopakon a ZM+G galéria kertje várja az érdeklődőket. Itt Zámbó Attila szobrászművész vöröskőből és gránitból készült, absztrahált, ironikus állatszobrai között sétálhatnak a látogatók. A belső kiállítótér Robitz Anikó Fény és felület című kiállításának ad helyet, és hétfő kivételével minden nap 15 órától 18 óráig látogatható.

A Garten Balaton idei eseménysorozata Felsőörsön új helyszínnel bővül. A Fotóudvarban a kortárs fotográfiáé lesz a főszerep. Augusztus 7-től 17-ig minden nap 15 órától kezdődnek majd a programok: lesznek különleges esti fotóbemutatók, koncertek, filmek, és beszélgetések érzelmeink történetéről és ábrázolásáról Charles Darwintól a kortárs fotóművészetig - olvasható a rendezvény hivatalos oldalán. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek