Hetedik alkalommal keresik a magyar tenger legjobb strandételét

A Balatoni Kör idén hetedik alkalommal hirdeti meg az Év Strandételének "vadászatát". A vesenyt azért indították el 2015-ben, mert előtte strandbüfé kategóriában semmilyen szakmai díj és fórum nem létezett. A megmérettetés célja pedig nem csak egy étel kiválasztása volt, hanem, hogy előmozdítsák a minőségi versenyt a szektorban, és a jó gyakorlatokat, szakmailag indokolt fejlődési irányokat kiemeljék.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

Amint a sajtóközleményben írták, az idei versenyre július 5-től július 15-ig lehet nevezni a kedvenceket a info@balatonikor.hu e-mail címen keresztül. A pályázott ételeknek azonban most is meg kell felelniük egy-két kritériumnak: a benevezett étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készüljön, egyszerű, de kreatív és nyárias, gyorsan és büfékben is elkészíthető legyen. Kérhessük elvitelre is, és szerepeljen a vendéglátóhely étlapján.

Ha magánszemély nevezne be általa nagyon kedvelt, és a feltételeknek megfelelő ételt a versenyre, előtte mindenképpen egyeztessen a hely tulajdonosával, hogy akarnak-e egyáltalán indulni a versenyen az adott étellel. 

A beérkezett pályázatokat a Balatoni Kör zsűrije július 25-ig előválogatja, és kiválasztja azokat, amik a döntőbe jutottak. Végül augusztus 4-én osztja majd ki a díjakat. Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (pl. sült kolbász, palacsinta) sem kivételek, amennyiben máshogy, esetleg sokkal jobban készítik a megszokottnál. Az elmúlt években olyan különlegességek nyertek mint a BalaToros, Hal erőleves, Koviubi leves, Gofcsi, Pulled Ponty, Big MEKK és Harcsa&Krumpli, vagy második helyezettként a fenti képen látható marhaszegyes ciabatta. A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem indulhat - írták a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek