Idén még nyaralhatnak ebben a Balaton-parti kempingben, jövőre már lakópark lesz a helyén

A helyiek egy része nem fogadta kitörő lelkesedéssel a hírt, amikor megtudta, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vagyonához tartozó balatonszemesi Hattyú kemping új gazdára fog találni. Attól tartottak, hogy a különleges adottságokkal rendelkező ingatlan elveszíti a kemping funkcióját. Egy petíciót is indítottak, amellyel arra kérték az önkormányzatot, minden eszközzel akadályozza meg a kemping megszűnését.

Közvetlenül a Balaton partján áll a kempingForrás: hattyucamping.hu

A 14,6 ezer négyzetméteres ingatlan új tulajdonosa Nagygyörgy Tibor, a Biggeorge Property Zrt. alapítója elmondta, milyen szándékai vannak a Hattyú kempinggel. "Lakóingatlan fejlesztést tervezünk a területen" – mondta, majd hozzátette, hogy a pályázat benyújtása előtt megvizsgálták a szabályozási paramétereket, amelyek lehetővé teszik ezt. 

A kemping a Balaton felőlForrás: hattyucamping.hu

"Meglepve olvastuk a helyiek reakcióit az árverést követően, hiszen a szabályozási terveket a helyi önkormányzat fogadja el" – emelte ki. "Az összes projektünk magas színvonalat képvisel, ezt tervezzük Balatonszemesen is. Olyan projektet szeretnénk megvalósítani, amelyre a balatonszemesiek is büszkék lehetnek: igényes, a környezetébe illeszkedik, miközben az összes előírásnak megfelel" – tette hozzá. A Hattyú kemping még az idei nyáron – ha a járványügyi szabályozás engedi – fogadhat turistákat Balatonszemesen, azonban a rendkívüli adottságú terület a jövőben már lakóparknak ad otthont – írja a sonline.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek