Sonkát, kalácsot és más isteni falatokat hoz a balatoni húsvéti nyúl

Az éttermek mindenféle húsvéti akcióval készülnek azoknak, akik a Balaton környékére vetődnek nagypéntek és húsvéthétfő közt, természetesen csak elvitelre. Íme egy körkép a teljesség igénye nélkül.

Másfél éve semelyikünk sem gondolta volna, hogy zsinórban a második húsvétunkat veszi el tőlünk a pusztító koronavírus-járvány. Sajnos ez történt, és azon túl, hogy betartjuk a szigorú járványügyi előírásokat (és ezzel rengeteget segítünk a túlterhelt kórházakban dolgozóknak is), új módokat kellett találnunk a szabadidő eltöltésére, a testi-lelki feltöltődésre. Az egyik teljesen átalakult szféra a vendéglátásé: hosszú ideje csak az éttermek, bisztrók, büfék, cukrászdák, borászatok ajtajában tudunk megállni, hogy átvegyük rendelésünket.

Forrás: tupungato/shutterstock.com

Szerencsére ez a Balatonnál is működik, sok vendéglős pedig kifejezett akciókkal készül a négynapos, húsvéti hosszú hétvégére.

Balatonenese - Pörc - Bisztró és Delikát

Rögtön egy kivétellel kezdünk, a kenesei Pörc ugyanis előbb volt delikátbolt, mint vendéglő, szóval mostani kommunikációjukban is erre helyezik a hangsúlyt. A pörcösök elviteles húsvéti csomaggal készülnek, már előrendelni is lehet a füstölt-főtt sonkából, házi tormakrémből, pörckrémből és húsvéti fonott kalácsból álló pakkot. Emelett az éttermük is üzemel, nemrég például barbecue-fogásokat lehetett elvinni a keneseiektől.

Finom illatok, csodaszép delikátunk vár titeket ma is!❤ Készültünk nektek húsvéti csomaggal: 1 egész füstölt-főtt...

Közzétette: Pörc - Bisztró és Delikát – 2021. március 28., vasárnap

Csopak - Szomszéd Kertje

A magát tűzről pattant étteremnek nevező csopaki gasztrokocsma sem állt le télvíz idején. Péntektől várják az éhes szájakat, nyilván elviteles menüvel, amit viszont cikkünk születésekor még nem írtak ki, így érdemes követni őket a Facebookon. Az előző hétvége alapján olyan klasszikusok is előfordulhatnak, mint a zsidó tojás, a rántott csirke, a balatoni "hekk" süllőből, a "mi kijevink" és a házi krémes. Érdekesség, hogy Szomszédéknél már reggelizni is lehet.

Így néz ki egy igazi hedonista vasárnapi reggeli 2fő részére faluhelyen. Akár pezsgővel! Becsukom a szemem és látom...

Közzétette: Szomszéd Kertje – 2021. március 27., szombat

Balatonfüred - Kredenc

Most már jó pár éve a téli-nyári Füred állócsillaga a bisztró és borbár a Blaha Lujza utcában, és a Covid egy egyszerű, de szuper fejlesztést hozott hozzájuk: a pizzát. Nem is akármilyet csinálnak, itáliai ízélmények tolulhatnak fel abban, aki kipróbálja a kerek ételt itt. Teljes kiőrlésű lisztből készített és vega/vegán pizzáik is akadnak, a feltétek tárháza pedig végtelen (ajánljuk a Balaton pizzát). Külön húsvéti akciót egyelőre nem láttunk a Kredenc online felületein, szóval a pazar pizzával kell megelégedni.

Vasárnapi Hangulat étlap www.kredencborbisztro.hu ❗Minden ételünk vega/vegán változatban illetve pizzáink teljes...

Közzétette: Kredenc – 2021. március 28., vasárnap

Fövenyes - Kalóz Strandbisztró

Tovább haladva napnyugat felé Balatonudvari falurészén, Fövenyesen található a környék egyik legmenőbb strandbisztrója, a most már télen-nyáron üzemelő Kalóz. Fonák módon a ponyvával lezárt, pelletes kályhával fűthető teraszt pont a Covid-járvány csúcsán tudták megnyitni, így a vendégek ezt csak megcsodálni tudják kívülről, beülni egyelőre lehetetlen. A húsvéti menüt azonban Fövenyesen se felejtették el: már csütörtöktől lehet jönni úgy az állandó specialitásokért (Kalóz Főleves, Tavaszi Kalóz Burger stb.), mint a húsvéti különlegességekért (Lencsekrémleves füstölt sonkával, Tavaszi fokhagymás bárányragu bulgurral, Sárgatúró pohárkrém stb.), és persze a déli part erdős hegyeinek látványáért.

⛵️KALÓZ HÚSVÉT⛵️ Kedves Vendégeink, április 1. csütörtöktől április 6. kedd délutánig mindennap szeretettel várunk...

Közzétette: Kalóz Strandbisztró, Fövenyes – 2021. március 29., hétfő

Badacsony - Hableány

A Laposa-birodalom ékköve a badacsonyi centrumban található borfeldolgozó és étterem, a Hableány, ami szintén járványfüggetlenül ontja magából a patent fogásokat. A hableányok külön húsvéti csomaggal készülnek, ami a klasszik magyaros ünnepi életérzésre ül fel. Sajnos csak szerdáig rendelhető, de lesz benne a Laposa-pezsgőtől kezdve a fonott kalácson át a házi sonkáig minden jó (és persze 4 darab piros tojás). Aki erről lecsúszna, az se csüggedjen, a konyha izzik egész hétvégén, nagypénteken vagy húsvéthétfőn jönnénk, várnak a grillpult remekei, de még egy Csúcstámadás Boxot is kérhetünk, ami egy túraleírást és vaskos ellátmányt tartalmaz.

❗ Szerdáig (03.31) még várjuk húsvéti csomag rendeléseiteket! • Mi egy teraszos húsvéti brunchot képzelünk mellé!...

Közzétette: Hableány – 2021. március 29., hétfő

Keszthely - Tompos Étterem

Keszthely egyik kedvence a Tompos Étterem, ami már 30 éve üzemel családi bizniszként a város Gyenesdiás felőli zöldövezetében, Zámorban. Kiszállításra és elvitelre is lehetőség van náluk, valamint olyan tavaszias fogások megragadására, mint a Füstölt lazacrózsák tormahabbal, friss salátákkal vagy a Merlotban érlelt szarvassült áfonyamártással, burgonyakrokettel. A húsvéti ajánlat is játszik, lesz Medvehagyma-krémleves füstölt sonkával, Pisztráng tormás joghurttal, balzsamos céklával, újburgonyával, Fehércsokis répatorta „tojáslikőrrel locsolva" és még sorolhatnánk (ide kattintva olvashatók a részletek).

Húsvéti ajánlatunk Nagypéntektől Húsvéthétfőig Ünnepi menüsor: https://www.tomposetterem.hu/rendezveny/husveti-ajanlatunk/

Közzétette: Tompos Étterem – 2021. március 26., péntek

Balatonlelle - Kedvesem Bisztró

A Móló sétányon elterülő kellemes bisztró-étterem is kitartott mindvégig a járvány alatt, és húsvétra is beizzították a konyhát. Itt konstansan találhatunk napi menüt 1250 forintért, amit akár díjmentesen is kiszállítanak a környéken. A kedvesemesek az elmúlt hétvégén is készültek egy "Ácsorgó" ajánlattal, különféle házi tésztákkal, lángossal és forró italokkal. Így nem meglepő, hogy a húsvéti nyúl is letesz valamit az asztalra náluk: ünnepi boxukban húsvéti sonka, rakott malac, sárga túró, wasabis tormahab és még sok szuper étel kap helyet, és akkor a főételekről (báránycsülök és medvehagymás csirkemell), desszertről, borról nem is beszéltünk.

Húsvéti ünnepi boxunk már rendelhető Előételek: -Érlelt sonka -Rakott malac -Petrezselymes tojássaláta -Sárga...

Közzétette: Kedvesem Bisztró – 2021. március 24., szerda

Balatonszemes - Kistücsök Étterem

A legendás szemesi vendéglő étlapfrissítéssel gyúr a tavaszra, és Facebook-oldalán is sorra teszi közzé a dobozolt finomságait, amiket elvihetünk. Ki tudna ellenállni a Dámszarvas gerincnek spenótos lágy polentával és vörösboros-mézes répával, vagy épp a friss házi madártejnek? Külön húsvéti akciót nem láttunk a Kistücsök oldalán, ugyanakkor az étlapon biztos mindenki talál fogára valót (klikk érte ide!)

Frissítettük étlapunkat, új fogásokat főzünk nektek, nektek csak rendelnetek kell! Péntektől vasárnapig rendeljétek...

Közzétette: Kistücsök Étterem – 2021. március 24., szerda

Siófok - Déli Part BBQ

Külön húsvéti ajánlattal még nem láttuk, hogy készülne a déli part legpazarabb barbecue-s csapata, de ha csak a megszokott formát hozzák, már abból pompás húsvéti ebédet vihetünk haza. Már lehet előrendelni a víkendre marhaszegyet, sertésoldalast, pork steaket, fél csirkét és Cooper's bbq kolbászt szószokkal és köretekkel. Desszerttel is készülnek, a Dóri's Cafèval együttműködésben kétféle pohárkrém várja az édesszájúakat Siófokon, a vásárcsarnok oldalában.

Szombati kezdőkör. Hill Country stílusú sütès moderált parázshő felett. Az előrendelèst megynyitjuk privát...

Közzétette: Déli Part BBQ – 2021. március 29., hétfő

Balatonvilágos - Lavender Terasz

Világoson nem minden étterem tette le a fegyvert, a Lavender csapata lelkesen készül az ünnepre. Április 1-ig rendelhető meg náluk a húsvéti finomsághalom, főleg egyébként az édes vonalra álltak rá répatortával és nyuszi formájú fonott kaláccsal. Természetesen a szokásos elő- és főételek is elvihetők lesznek, igen, a pizza is, valamint a héten napi menüből is csemegézhettek a levendulás díszletek közt.

Egy kis emlékeztető annak, aki nem szeretne lemaradni az ünnephez kihagyhatatlan nyuszi formájú kalácsról, finom...

Közzétette: Lavender Terasz – 2021. március 30., kedd

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek