Elképesztően élethű, miniatűr jeleneteket láthatnak majd ezen a modellvasút kiállításon

A koronavírus miatti kényszerű zárvatartás időszakát kihasználva megújították és kibővítették a keszthelyi modellvasút-kiállítás terepasztalát a Helikon Kastélymúzeumban. Ötszáz négyzetméteren több tucat vasúti szerelvény kanyarog a három kilométeres sínrendszeren. Húsz állomás és több mint ezer épület áll az elmúlt fél évben teljesen megújult terepasztalokon. 

A megújult terepasztalokon sok látnivalót fedezhetnek felForrás: Helikon Kastélymúzeum / Festetics-kastély - Keszthely/facebook

Több állomásépületet felújítottak, egy háromdimenziós nyomtató segítségével teljesen egyedi elemeket gyártottak le, és kamerákkal bővültek a terepasztalok, így azt is megleshetjük például, hogy miképp működnek a vonatok.

Minden területre új névtáblákat helyeztek el, melyek külön világítást kaptak, megújították a füvesítést és újrafestették a figurákat. Minden héten egy felfrissített makettvárost, interaktív jelenetet mutatnak be a Kastélymúzeum Facebook-oldalán, ahol ízelítőt is láthatnak a részletesen kidolgozott terepasztalokról.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek