Különleges, jachtformájú társasház épült a magyar tenger partján

Nem mindennapi formájú társasház magasodik a Balaton-parton. A balatonszemesi Marina Sétányon álló kétszárnyas épület jachtra emlékeztető alakja Török Csongor építészmérnök terveit dicséri. A házat többek között hatalmas üvegfelületekkel, teraszokkal és jakuzzi medencével is ellátták, és tartozik hozzá közös használatú úszó- és gyerekmedence, belső kert, napozóteraszok és belső sétány is. Az épületben 52 lakást alakítottak ki, s ezek közül 16 a penthouse jelleg szinte valamennyi előnyét is nyújtja, köszönhetően a luxuskivitelezésnek.

Forrás: Mapei Kft./Facebook

Építészetileg több kihívás is állt a tervező előtt, ami előhívta ezt a nem mindennapi megoldást. Török Csongor célja az volt, hogy az épület mérete és jellege ellenére is illeszkedjen a kisüdülős környezetbe, vizuálisan ne ugorjon ki a térből. A lépcsőzetesen emelkedő hajó formájával biztosítani lehetett, hogy az utcafrontok felől a ház első szintjének magassága passzoljon a környező épített műtárgyak magasságához, illetve az emelkedő, de egyben ritmusosan távolodó forma nagymértékben oldja az új épület tömeghatását.

Forrás: Mapei Kft./Facebook

A hajóforma emellett a panorámának is előnyére válik, a Tihanyi-félsziget és Badacsony is megcsodálható a kikötő mellett álló luxusház lakásainak ablakaiból és hatalmas teraszairól. Az épület a kikötőhöz és a strandhoz közel áll, a ház ennek megfelelő formajegyeket hordoz, ám ezek megfogalmazása nem direkt.

A jachtforma tette lehetővé azt a teraszos megoldást, ami valódi penthouse jelleget kölcsönöz az épület alacsonyabb szintjein is számos luxuslakásnak.

Mivel a lakások leginkább nyári használatra épültek, az alulról lépcsőzetesen felfelé törekvő forma óriási, szabad teraszokat, széles balatoni panorámát biztosít a lakótereknek, melyek némelyike önálló kerttel és nyári konyhával is rendelkezik – írja a magyarepitok.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek