Történelmi szabadulószobával bővül a Balatoni Múzeum

A napokban nyitotta meg kapuit a keszthelyi Balatoni Múzeum új attrakciója, a Festetics szabadulószoba, ahol a játékosok a helyi történelem egyik fontos eseményével ismerkedhetnek meg. 

Forrás: facebook.com/dosazsolt.keszthely

A játék a második világháború végnapjaiban kezdődik, amikor a Festetics kastély utolsó úrnője, az özvegy Haugwitz Mária grófnő a gyermek Festetics (IV) Györggyel – a hercegi cím örökösével – 1944 szeptemberében elhagyja a várost és az országot. A szovjet csapatok 1945. márciusában érik el Keszthelyt, és a front elvonulása után kifosztják a Festetics-kastélyt, ám csodával határos módon a kincsek egy része megmenekül.

A csapat küldetése, hogy megtalálja a titkos átjárót, és megmentse a pusztulástól a Festeticsek örökségét. A pályán nincs ijesztő vagy felnőtt tartalom, bárki aktívan részt tud venni a játékban, aki olvasni tud. A játékélmény miatt azonban azt ajánljá a múzeum, hogy a csapatban legyen legalább egy 18 éven felüli is (szülő, pedagógus, felnőtt kísérő).

Forrás: facebook.com/dosazsolt.keszthely

A cél nem a kiszabadulás, az ajtók a játék során végig nyitva maradnak, bárki bármikor távozhat a helyiségekből. A játék során rejtett információkat, kulcsokat és kódokat kell megtalálni, illetve kitalálni, melyek segítségével újabb és újabb rejtekhelyek nyithatók. A feladatok megoldása igazi csapatmunkát és közös gondolkodást igényel. Bővebb információk a múzeum honlapján olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek