Szuper programokkal ünnepelheti a hosszú hétvégét a Balatonnál

Ez a hosszú hétvége alkalmat nyújthat arra, hogy a Balatonnál pihenjük ki a fáradalmakat. Együnk egy finom tájételt, kiránduljunk egy nagyot gyalog, kerékpáron vagy hajóval, és érezzük jól magunkat ezen a napos hétvégén! Több izgalmas program is kilátásban van a legnagyobb tavunk körül, így érdemes körbenézni. 

Vízreszállás idén utoljára a Balatonon

Idén október 25-ig tart a 2020-as balatoni hajózási szezon, érdemes tehát fedélzetre szállni a hosszú hétvégén, és sétahajókázásra indulni, kirándulni egyet a Balaton környékén a Balatoni Hajózási Zrt. hajóival.

A balatoni hajók hamarosan befejezik munkájukat ebben az évbenForrás: Stadler_Istvan/Balatoni Hajózási Zrt./Facebook

Október 23-25. közötti menetrend:

Siófokról Balatonfüreden át Tihanyba 10:00, 11:30, 15:00 és 17:00 órakor

Tihanyból Balatonfüreden át Siófokra 10:00, 11:30, 15:00 és 17:00 órakor.

Fonyódról Badacsonyba 9:30, 11:00, 14:00 és 17:00 órakor.

Badacsonyból Fonyódra 10:15, 11:45, 16:15 és 17:45 órakor.

A hosszú hétvégén még igénybe vehetők az 1 órás sétahajójáratok is:
Badacsonyból 13:30 és 15:00 órakor
Balatonfüredről, Keszthelyről és Siófokról 11:00, 12:30, 14:00, 16 órakor.
További információk ide kattintva érhetők el. 

Töreki Tekergő kerékpártúra

Siófok, október 24. 10:00 órától 

Ha egy kellemes, nem túl megerőltető kerékpártúrára indulnának egy csodálatos környéken, akkor ez az ideális kirándulás. Siófok központjából Kiliti érintésével a Törekiben található Cinege forrásig kerékpározhatnak.

Forrás: Töreki Tekergő/Facebook

Útközben az Egy Csipet Nádas étteremben egy kis frissítő várja majd a túra résztvevőit. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva tehetnek meg. További információkat az esemény Facebook oldalán találhatnak. 

Sárkány a hegyen - túra- és gasztroélmény egyben

Szent György-hegy, október 24. 10.00-14.00

A Sárkány kilátója egy régi legendának állít emléket, mely arról szól, hogy a hegyen valaha sárkány élt. Az elbeszélés szerint a sárkány egyszer megbetegedett, és az emberek segítettek rajta, aminek köszönhetően szelleme azóta is őrzi a környéket. Szombatra ennek a legendának a jegyében szervezte k gasztroprogramot Sárkány a hegyen címmel, melyen kézműves termelők, borászok kínálják az odalátogatókat mindenféle földi jóval, de kinyílnak a hegy családi pincéi is erre a napra. Szombaton 10:00 órától 2 óránként sárkánytúrára indulhatnak (érintve a Szent Kereszt kápolnát, a Bazaltorgonákat, a Sárkány-likat és persze magát a Sárkányt) közben Nagyi sütik, kézműves termékek, Kisapáti borok, tapas falatok, bográcsos ebéd, Fischer borok, a Sárkány vacsorája várják, és Zrínyi Pop koncert is lesz. További információkat ide kattinva és az esemény Facebook oldalán találhatnak.  

Tök jó napok Rádpusztán

Balatonlelle, október 24-25.

Kicsiknek és nagyoknak is szól ez a kétnapos rendezvény, amelynek keretében lesz tökfaragás és tökfestés Kalmár Benedek Tökkirály- és Tökfaragó mesterrel, tökkiállítás, kézműves foglalkozás, tök jó játékok, tökös kincskeresés a Kölyök Tanya területén, arcfestés és autentikus lovasbemutató.

Szórakoztató és kézügyességet igánylő porogramok várják a egész családotForrás: Robert Davis/Pixabay

A teljes nyitvatartás ideje alatt lesz állatsimogató, lovaskocsikázás, pónilovaglás és gyermek gokart.
További információkat ide kattintva kaphatnak. 

Pezsgő-sziget 2020 Balatonfüred

Balatonfüred, október 23-24. 10.00-20.00 

Ezen a két napon a füredi mólón osztrigával és tapas falatokkal várják a vendégeket, akik közel húsz féle Champagne közül választhatnak majd. Különleges Champagne-ok, osztrigák és zene is lesz a füredi mólón. Új minőségű vendéglátás, kifinomult kínálat várja az ínyenceket a hagyományteremtő céllal megrendezett kétnapos eseményen. Igazi különlegességek is kóstolhatók lesznek, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők. A legjobb champagneházak pezsgőiből lesz válogatás, a jó hangulatról mindkét nap dj-ék illetve Bakó Krisztina énekes és Juhász Attila jazz zongoraművész gondoskodik. A rendezvény ingyenes, további információka ide kattintva találhatnak. 

Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa 2020 Tihany

Tihany, október 22 – 28.

Ismét megrendezik a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát. Ez az egyik legnagyobb nemzetközi horgászverseny, amely nemcsak a horgászok érdeklődésére tart számot, hanem a látogatóknak is izgalmas: igazi profikat láthatnak horgászni.

Tihany a távolbólForrás: Zsolt Hegyi, Pixabay

Közel 30 országból érkeznek versenyzők és 250 csapat versenyez évről-évre, akik 140 órán keresztül horgásznak, éjjel-nappal. Érdemes kilátogatni, és megnézni a nemzetközi mezőnyt. További információkat ide kattintva olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek