Kiderült, mi okozta a legtöbb balesetet idén a Balatonnál

A Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatának jelentése szerint a sportsérülések mellett a kagylók által okozott kisebb vágások miatt kellett a legtöbbször segítséget nyújtani, életmentésre egy alkalommal került sor a nyár folyamán. A beszámoló szerint július 1. és augusztus 23. között 12 Balaton-parti településen összesen 2965 esetben volt szükség a szolgálat önkénteseinek a szakszerű ápolására, szerencsére a legtöbb esetben könnyebb sérülések esetén.

Főleg kisebb sérüléseknél kellett elsősegélyt nyújtani idén nyáron a BalatonnálForrás: Shutterstock / Készítette: Vera Petrunina

Ilyenek voltak a kagylók által okozott vágások, rovarcsípések és különböző sportsérülések, ám egy alkalommal életmentésre is szükség volt, szerencsére sikerrel léptek közbe a Balatonakaliban történt rosszullét esetében a Vöröskereszt munkatársai.

A Vöröskereszt honlapjának beszámolója szerint a legeseménydúsabb napok július 10. és augusztus 02. voltak, mindkét szolgálati napon 134 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. A legnagyobb „forgalmat" a Balatonboglár Platán strandon lévő elsősegélypont bonyolította le, ahol 357 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 45 187 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek, ebből nyolcszor mentettek életet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek