Különleges programokkal indulnak útnak augusztusban a balatoni sétahajók

Augusztus 30-ig tart a 174. hajózási főszezon a Balatonon, a menetrendi hajójáratok augusztusban is 16 kikötőből, 9 útvonalon érhetők el - derül kia  cég sajtóközleményéből.

Balatoni Hajózási Zrt.Forrás: Travelo

A két legkedveltebb útvonalon (Siófok-Balatonfüred-Tihany települések, illetve Fonyód-Badacsony települések között) naponta összesen 12-12 menetrendi járat indul a déli és északi partot összekötve. Augusztus 7. és 30. között ugyanakkor pénteken, szombaton és vasárnap este 21.00 órakor is indul majd hajójárat Balatonfüredről Siófokra, míg szombaton, vasárnap és hétfőn reggel 9.00 órakor Siófokról Balatonfüredre.

Családbarát szolgáltatásként augusztusban 5 menetrendi nagyhajón ismét gyereksarokkal várják a legkisebb utasokat, és a hónapban a menetjegyek mellé kuponfüzetet is kapnak az utasok, mely a Balaton-parti településeken működő partnerek ajánlatait, akcióit, kedvezményeit tartalmazza.

A sétahajó járatok 14 kikötőből heti 241 előre meghirdetett időpontban futnak ki. Augusztus 10-től, igazodva a korábban lenyugvó naphoz, 8 kikötőben negyedórával korábban, azaz 19.15 órától indulnak az 1 órás sétahajójáratok a naplementében.

A legkisebbeknek szóló Varázshajó szolgáltatás – 1 órás bűvészműsorral a fedélzeten - augusztusban a BAHART 7 kikötőjéből induló hajókon érhető el. A gyerekeket ezenfelül további meglepetések is várják, hiszen valamennyi hajózási szolgáltatásnál választható ún. Playmobil gyerekjegy is, melynek megvásárlásakor a hajózási élmény mellett egy ajándékfigurát is kapnak a gyerekek.

A tihanyi kikötőForrás: Globetrotter19/commons.wikimedia.org

Pezsdítő kikapcsolódást nyújtanak a Bulihajók, melyeknek kínálata bővül az augusztus 20-ai, ünnepi hosszú hévége alkalmából.

Szántódrév és Tihanyrév között a kompok folyamatos átkelést biztosítanak a Balaton északi és déli partja között. Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 22.00-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 22.20-kor az utolsó kompjárat. A forgalmas nyári napokon a kompindulásokat a menetrend felfüggesztésével a Társaság sűríti.

A 2020. évi hajózási főidényben extra akciókkal is várja az utasokat a BAHART. Ezek közé tartozik a „Hol vagy, Kajla?" elnevezésű kampány, melynek keretében július 1. és augusztus 31. között minden 6-11 éves kor közötti gyermek, Kajla Útlevelét és diákigazolványát felmutatva díjmentesen veheti igénybe a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratait.

A Magyar Turisztikai Ügynökség „Visszajövünk!" kampányának keretében 2020. június 1. és augusztus 15. között most bárki 15% kedvezménnyel utazhat a BAHART sétahajóin vagy a települések közötti menetrendi hajójáratokon! A kedvezmény igénybevételéhez nem kell mást tenni, mint a BAHART honlapjáról letölteni vagy kinyomtatni a kupont, majd azt jegyvásárlásnál bemutatni.

Forrás: glacika56/pixabay.com

A Bahart együttműködik a Balaton-parti óriáskerék szolgáltatókkal is, így az óriáskerékre váltott jegy felmutatásával 15% kedvezményt kaphatnak az utasok a településeket összekötő menetrendi hajókon, valamint az 1 órás program nélküli sétahajókon, és hasonlóképpen a BAHART hajóra váltott jegy felmutatásával szintén 15% kedvezménnyel vehetők igénybe az óriáskerék szolgáltatások Keszthelyen, Balatonlellén, Siófokon és Fonyódon. Bővebb információk a balatonihajozas.hu honlapon találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek