Nyilvánosságra hozták a Veszprém-Balaton Filmpiknik programját

Szeptember 3-5. között két városban, öt helyszínen közel negyven magyar filmet vetítenek majd az első Veszprém-Balaton Filmpikniken. Az esemény nyitófilmje a Valan lesz. Veszprémben és Balatonfüreden az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti meg a közönség, míg több balatoni kötődésű alkotást és gyermekfilmeket is nyújt a közönségnek a rendezvény, melynek kínálatát zenei és gasztroprogramok, valamint szakmai események és közönségtalálkozók is színesítik majd. A Veszprém-Balaton Filmpiknik Arca a fiatal és tehetséges, a FOMÓ-ban feltűnt színésznő, László Panna - derül ki a szervezők sajtóközleményéből.

Veszprém, Óváros térForrás: Nagy Dávid / Wikipedia

Két tévéfilm, nyolc nagyjátékfilm, hét dokumentumfilm, négy kisjátékfilm, a teljes Alvilág sorozat, hat magyar filmklasszikus, hét animációs film és egy gyermekfilm válogatás képezi a szeptember 3-5. között Veszprémben a Hangvillában, az Expresszóban és a Várban, Balatonfüreden pedig a Balaton moziban és a Tagore sétányon megrendezendő Veszprém-Balaton Filmpiknik programjának gerincét.

Szeptember 3-án 16 órakor a Piedone nyomában című doku vetítésével veszi kezdetét a Filmpiknik, a rendezvény hivatalos nyitófilmje pedig aznap este 19.30-kor a Valan lesz. Láthatja majd a közönség a Pogány madonna című klasszikust, a Balatonfüred című kisfilmet és a Filmek a magyar tengerről összeállítást is. Bővebb információk az esemény honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek