Elindult a legjobb falatozókat bejáró Badacsonyi Tekergő

Badacsonyi borászatok és falatozók fogtak össze, hogy megkönnyítsék azok utazását, akiket a helyi látnivalók felfedezése mellett a minőségi gasztronómia is érdekel. A Badacsonyi Tekergő a régió első ingyenes, környezetbarát elektromos buszjárata.

  

Galéria: Badacsonyi TekergőFotó: kislaci

A kezdeményezés mögött Istvándy Gergely (Istvándy Pincészet), Laposa Bence (Laposa Borbirtok), Nagy Miklós és Török Péter (Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz) áll, akik a badacsonyi régió iránti évről évre növekedő érdeklődés miatt tartották fontosnak, hogy a Tekergő által még több látogatóhoz kerülhessen közelebb Badacsony összes rejtett szépsége. A szervezett járatnak köszönhetően a hegyre feljutás, a vendéglátóhelyek végiglátogatása és a borozgatás mostantól kezdve tényleg nem zárhatja ki egymást.

 

Galéria: Badacsonyi TekergőFotó: kislaci

„Egyelőre a vízi taxival érkezőket tudjuk kiszolgálni. Menetrend nincs, amikor befut egy hajó, akkor indulunk. Nem mernénk még vállalni, hogy az összes badacsonyi vendég így járja be a hegyet, és nem is lenne fair a hegyi taxisokkal szemben sem. Ez egy kicsi hely, figyelünk mindenkire" – fogalmazott Nagy Miklós, a Neptun Panzió és Hárskert Vendéglő, valamint a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz üzemeltetője.

Július elsején indult el a régió első, elektromos buszjárata, a Badacsonyi Tekergő, amely a tervek szerint szeptember 10-ig közlekedik majd. Az ingyenesen használható kisbusz az Istvándy Borműhely, a Laposa Borbirtok, a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz, a FrissTerasz, a Hárskert Vendéglő és a KisHableány állomásokat érinti.

 

Galéria: Badacsonyi TekergőFotó: kislaci
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek