Kedvezménykártyát és kikötőcsillagozást is hoz 2019

Új kedvezménykártyát adott ki a Magyar Vitorlás Szövetség a „Vitorlázz itthon – A felfedezés élménye" projekt keretében, amivel a hazai tavak körül tudunk olcsóbban igénybe venni bizonyos szolgáltatásokat. A közlemény szerint uniós pénzből valósult meg a kártya bevezetése, ahogy az is, hogy minősítési rendszer alapján fogják a balatoni kikötőket osztályozni (1-től 4 csillagig).

Balatonfenyves.Forrás: Facebook / Fenyves Yacht Club Hotel

Mindezeket a Hungexpón rendezett Budapest Boat Show-n jelentették be pénteken. Az is kiderült, a fenti projekt farvizén létrehozták a VitorlazzItthon.hu weboldalt, ami túraútvonalakat ajánl a hajósoknak, megmutat helyi turisztikai attrakciókat, rendezvényeket. A kedvezménykártya pedig több száz kulturális, gasztronómiai és vitorlázással foglalkozó szolgáltatót, valamint szálláshelyet foglal magában partnerként.

A cél nyilván az lenne, hogy aktivitáson keresztül, a vízről ismerjük meg és szeressük meg kis hazánk tájait.  

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) elnöke szerint már 11 megyében tud az ember vitorlázni, így a lakosság 50 százaléka ismerkedhet meg a sporttal (tegyük hozzá, anyagilag még nem biztos, hogy ennyi ember megengedheti ezt magának). Ezt segítette az a projekt is, aminek keretében 199 új hajót kaptak hazai vitorlásklubok. Megvalósítás alatt van a Balatonfüredi Megállópont Projekt, ami turisztikai rendezvényekre lesz alkalmas.

Nemzeti Regatta is lesz
Közleményt kaptunk abban az ügyben is, hogy pár nap, és lejár a nevezés a Nemzeti Regattára, ahol települések mérkőznek meg egymással a nyílt vízen. A nevezési határidő ugyanis február 28., és 50 hajó tud indulni. A rendezvényt idén június 1-2-án tartják Siófokon, immár negyedszerre. A regattán az egyes településeket képviselő hajók indulnak, gyakran hírességekkel a fedélzetükön, miközben a szárazföldön a települések mutatkoznak be. A szervezők egyébként biztosítják az egyforma hajókat, kormányosokkal. Tavaly egyébként Balatonkenese nyert. Idén olyan települések is indulnak már, mint Győr, Harkány, Gyenesdiás vagy a borsodi Gönc. A nevezni kívánó települések a www.nemzetiregatta.hu-ról is letölthetik a nevezési lapot.

.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek