Gasztrosorozatot indít ősszel Badacsony és térsége

  Októbertől indul a Gasztrohegy programsorozat, melynek célja a kiváló borok és más programok mellé ínyenc falatokkal is megismertetni a látogatókat.

  A programsorozat indítását Kardos Gábor ötletgazda jelentette be Badacsonyban – írja a hirbalaton.hu. A gasztrotúrázókat minden hétvégén tematikus, alaposan átgondolt és egymáshoz jól illeszkedő ajánlatokkal várja a Gasztrohegy. Aki máshogy szeretné, az szabadon variálhatja az állomásokat, és a fogyasztott ételeket, italokat.

  A havi egy gasztro-hétvége tematikája alapvetően a szezonalitásra és az adott időszakra jellemző helyi alapanyagokra épül majd. Az új kezdeményezés részletes programját szeptemberben mutatják be.

  A stábunk által nemrég tesztelt badacsonytomaji Neptun hotel is részt vesz a kezdeményezésbenForrás: Csudai Sándor / Travelo

  A borkészítés fejlődése az utóbbi évtizedben nagyon látványos volt a térségben. A télen már megmutatták a badacsonyi borteraszok, éttermek, milyen összefogásra képesek, amikor „Badacsony nyitva" néven nyolc vendéglátóhely elhatározta, hogy ezentúl télen is nyitva tart, közös programsorozatot indítva el. Azóta a kezdeményezőkhöz csatlakozott a Tilia étterem és az idén nyártól újra nyitó St Orban étterem is.

  A programban részvevők nemcsak egy helyen leülve kaphatnak 5-6 fogásos különleges menüt, hanem akár 5-6 különböző helyszín borokhoz megálmodott különleges ételeit is végigkóstolhatják, miközben szinte észrevétlenül feljutnak a hegyre.

  Nagy könnyebbség, hogy az összefogó borteraszok és éttermek ugyanazon a hegyre vezető útvonalon találhatóak, egymáshoz elég közel, így nem kell különösebben keresgélni, hogy hol a következő állomása az ínyenc-túrának.

  További információk a kezdeményezés közösségi oldalán olvashatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!