Videó: Egy házaspár nyár óta 555 karácsonyfát díszített fel az otthonában

Thomas és Susanne Jeromin közel hat hétig több száz feldíszített karácsonyfával osztják meg otthonukat. A német házaspár ezzel új világrekordot állított fel – írja az ASB Zeitung.

A házaspár a németországi Rintelnben 555 műanyag karácsonyfát állított fel házukban. A németországi rekordintézet (RID) felkereste a házaspárt, hogy új világrekordként ismerje el a ragyogó kollekciót. Jerominék egyébként már így is rekordereknek számítanak: két évvel ezelőtt 444 fájuk volt. 

Az 57 éves férfi gyűjtőszenvedélye tizenkét éve kezdődött, Thomas Jeromin azóta megfertőzte vele a feleségét is. A pár elmondása szerint mostanra körülbelül 108 000 karácsonyi csecsebecséjük van, köztük olyanok is, amelyeket Susanne nemrég saját maga horgolt.

A karácsonyfák díszítését már júniusban elkezdtük, minden nap délután 3 órától estig dekorálunk, hétvégén is" – mesélte.

Hozzátatte, hogy mostanra teljesen áttértek a LED-izzókra, így az áram többletköltsége szezononként mindössze 89 euró körül van. Vízkeresztkor, január 6-án ismét lebontják a díszeket, majd néhány hónapra elteszik a padlásra.

A karácsonyi csodaotthon sok látogatót vonz az adventi időszakban.

"Még Svájcból is voltak vendégeink, akik észak felé tartva megálltak nálunk, hogy megcsodálják a fákat" - mondta Susanne Jeromin. Hozzátette, hogy a csillogó és villogó fényeket éjszakára lekapcsolják a hálószobában, hogy nyugodtan tudjanak aludni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek