Videó: 400 ezer ledizzó világítja meg hazánk Karácsonyi Meseházát

A Vas Vármegyei Csákánydoroszlón nyílt meg a Karácsonyi Meseház Gyurján János ötlete nyomán, melynek munkálatai már májusban elkezdődtek. A fényárban úszó porta minden évben több tízezer látogatót vonz, és az újdonságoknak köszönhetően ez idén sem lesz másképp.

Napok óta gyűlik a tömeg Gyurján Jánosék kertkapujánál a csákánydoroszlói Fő utcán, ugyanis rengetegen kíváncsiak a 2000 négyzetméteres területen kialakított, fényárban úszó Karácsonyi Meseházra. 

A Karácsonyi Meseházat 400 000 ledizzó világítja meg.Forrás: Facebook/Karácsonyi Meseház/Varga-Foto/Varga Csaba

Gyurján János már májusban elkezdte az előkészületeket, a kültéri installációk megtervezését. A munka az ősz folyamán indult be gőzerővel több segítő – Gyurjánné Németh Bernadett, Horváth József és Spang Tibor – közreműködésével – írják a VAOL oldalán. 

Az idei Karácsonyi Meseház minden eddiginél látványosabb lett, ugyanis 400 ezer ledizzót építettek be, és egy "manós kiállítás" is helyet kapott benne. Szintén új elemnek számít a hatméteres, gyönyörűen feldíszített kúpfenyő is, amely már a megnyitás napján is nagy népszerűségnek örvendett. A monumentális fa különlegessége, hogy az eleje nyitott, így nyugodtan bele lehet sétálni és fotókat készíteni. 

A látogatókat ámulatba ejtette a ház előtt felállított hideg fényű fűzfa is, a bólogató és mozgó állatok – jegesmedvék, szarvasok – pedig fedett rész alá kerültek, így ezeket kiépített fajáratokon, akár babakocsival és kerekesszékkel is meg lehet megközelíteni.

A karácsonyi meseház létrejöttét több vállalkozó, valamint a csákánydoroszlói és a kemestaródfai önkormányzat is támogatta. Az ünnepi látványosság minden évben több tízezer látogatót vonz, így idén is biztosan nagy sikere lesz. Gyurján János elmondta, hogy nem akar mást, csak örömet szerezni a lehető legtöbb embernek, merthogy ez az ünnep igazi lényege. A karácsonyi meseház január 6-ig tart nyitva, naponta 17–20 óráig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek