Gyerekrajzok öltöztetik fényköntösbe a pécsi dzsámit

Ünnepi koncertekkel, kivilágított karácsonyi alakokkal, fényfestéssel és több mint félszáz kézműves és gasztronómiai kiállítóval várják a pécsi belvárosba érkezőket a december 1. és 24. között zajló Adventi Kézműves és Mesevásáron – írja az MTI.

A gyerekrajzpályázatra érkezett alkotások öltöztetik fényköntösbe a dzsámit.Forrás: Facebook/Advent Pécs

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a pécsi Széchenyi téren már napok óta egy 17 méter magas feldíszített karácsonyfa áll, de péntekig a ragyogó adventi fénykapuk és a világító szelfipontok is a helyükre kerülnek.

A Jókai téren egy kétméteres világító rénszarvas, míg a Kossuth téren egy háromméteres hullócsillag és egy angyalka csábítja közös fotóra a látogatókat. Ezeket egészíti ki egy óriási mackó, rénszarvasszán, léghajó és ajándékdoboz - sorolták.

A karácsonyváró koncerteken mások mellett Zsédenyi Adrienn, Hercku Ági és a banda, a Jazzation, a Fonogram-díjas Veronaki kvartett szórakoztatja a közönséget. A Kuna testvérekkel lesz Swing Karácsony, továbbá interaktív gyerekprogrammal készül a Tintaló Cirkusz, míg december 6-án Gryllus Vilmos és a Mikulás is ellátogat a pécsi adventi vásárba.

A Mikulás is ellátogat a pécsi AdventreForrás: Facebook/Advent Pécs

A Mesekuckóban pécsi színészek - Füsti Molnár Éva, Herczeg Adrienn, Vlasits Barbara, Stenczer Béla - valamint Czirják Erika meseíró, Körtvélyesi László fotóművész és Matta Lóránt bábszínész olvassa fel kedvenc adventi meséit minden hétvégén. Szombatonként a Pécsi Nemzeti Színház erkélykoncertjeit élvezheti a közönség. Hétköznap a Pécsi Rotary Klub adventi ünnepi műsora látható, hétvégenként pedig adventi hangversenyek hallhatók a Székesegyházban és Pécs katolikus templomaiban.
A karácsonyváró programok között szerepel mindezek mellett betlehemes műsor, meditáció, tánc és kerámiafestés is.

Az ünnepi ízekről és illatokról másfél tucat gasztronómiai kitelepülő gondoskodik, mellettük pedig harminchat kézműves kiállító igyekszik megkönnyíteni az ajándékok beszerzését. A korábban meghirdetett adventi fényfestő gyerekrajzpályázatra érkezett alkotások advent első, második és harmadik hétvégéin öltöztetik fényköntösbe a dzsámit, míg a nyertes alkotások december 21-én lesznek láthatók.

A pécsi főteret uraló épületet hétköznap esténként és hétvégén, a gyermekrajzok vetítését követően is "felöltöztetik" a Dirk Clumsy hetente megújuló animált fényfestésével. Szombatonként különböző felekezetek képviselői gyújtják meg a város adventi koszorúján a gyertyákat a Széchenyi téren - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek