3 egészen különleges korcsolyapálya, ahova azonnal ellátogatnánk

Korcsolyázni rengeteg helyen lehet a csarnokoktól kezdve a befagyott tavakig, de mi most három olyan külföldi helyszínt választottunk, melyek tényleg különlegesek. Az elsőt egy csodás, angliai történelmi kastély mellett, a másikat egy német vár udvarában, az utolsót pedig egy befagyott kanadai csatornán találjuk. 

A Warwickshire-ben található Warwick-kastély keleti eleje varázslatos korcsolyapályává alakul át decemberben, és Anglia egyik legkülönlegesebb téli helyszíneként tartják számon. A korcsolyázók közvetlenül a fenséges Guy's Tower alatt hódolhatnak ennek a remek téli sportnak, miközben a történelmi falak között kellemes karácsonyi dalok szólnak. És a fényfolyosót is ki kell próbálni!

A csodaszép Warwick-kastély téli zúzmara díszbenForrás: Warwick Castle / Facebook.com

A tornyokkal és bástyákkal "védett" korcsolyapálya azonban nem az egyetlen, amit ezen a helyen ajánlott megnézni és kipróbálni. Ha valaki itt jár, érdemes a kastélyba is bemenni, mert karácsony idején csodálatosan feldíszítik, és több témába vágó rendezvényt is tartanak a termeiben. Ezekről a kastély oldalán lehet több információt találni.

Ha úgy indulunk neki, hogy korcsolyázni és kastélyt nézni is szeretnénk, akkor előre foglalhatunk kombinált jegyet, amivel napközben meglátogathatjuk a kastélyt, nyitvatartási időben 10 és 16 óra között, valamint használhatjuk a pályát is.

Forrás: Warwick Castle / Facebook.com

Ha viszont csak korcsolyázni szeretnénk, akkor a jegy tartalmazza a jégpálya belépőt és a hozzá tartozó, karácsonyi ételeket és italokat kínáló házikók felfedezését. A Warwick-kastély jégpályája 2023. január 2-ig várja a látogatókat. 

Jégpálya a kastélyudvarban

Ez a különleges jégpálya nem a kastély mellett, hanem az udvarban kapott helyet, szó szerint a kastélyfalak között. A németországi Freudenstein-kastélyban november 16-án nyitott meg és 2023. január 2-ig várja a korcsolyázás szerelmeseit a mesebeli pálya.

Forrás: Freiberg.de/ FB

A minőségi műjég kicsiknek és nagyoknak, valamint profiknak és kezdőknek egyaránt ajánlott. A gyerekeket korcsolyázást segítő pingvinek is kísérik. A kastély tulajdonosainak köszönhetően az 525 m²-es jégpálya körül varázslatos téli világ jön létre decemberben. Várnak ránk rusztikus forralt boros kunyhók, fűtött téli bár és persze korcsolyakölcsönző, illetve ruhatár is.

A jégpálya nagy méretének köszönhetően jég curlingre is van lehetőség. Ehhez annyi kell, hogy előre kell helyet és időpontot foglalni online, hogy a család minden tagja elférjen, és közben a többi vendég is zavartalanul korcsolyázni tudjon.

A kanadai csatorna jégpálya

Harmadik helyszínünk a Rideau Canal Skateway névre hallgat, és nem egy mesterséges jégpálya, hanem egy befagyott csatorna, amit imádnak az ottawai lakosok. Igaz, hogy a hivatalos honlapja szerint még várni kell januárig, hogy megnyithassák a 2023-as szezonra, de ha beköszönt az igazán hideg, nem lesz akadálya a csúszkálásnak. (A 2022-es szezon idején január 14-én nyitott meg.)

Forrás: kristof lauwers/Shutterstock

A karcsú vízi út egyébként télen megtelik emberekkel, akik a világ egyik leghosszabb korcsolyapályáján siklanak végig, miközben megállnak pihenni a kihelyezett melegedőknél, ahol természetesen enni és inni is lehet. Az út a város kulturális látnivalói mellett halad el, így egy roppant szórakoztató módja ez a városnézésnek. A csatorna mentén egyébként egy karácsonyi fesztivált, a Winterlude-ot is megrendezik, erre általában február első heteiben kerül sor. 

Mikor teljesen befagy a csatorna, a látogatása ingyenes a hét minden napján. A 7,8 kilométeres táv mentén végig korlátok, illetve biztonságos levezető rámpák vannak, így a kezdők is próbálkozhatnak a csúszkálással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek