Hamarosan nyit Európa legolcsóbb, mesébe illő karácsonyi vására!

Néhány nap múlva tárt karokkal várja a látogatókat Európa legolcsóbb karácsonyi vására, az erdélyi Nagyszeben ad otthont. A Vásár Nagyszebenben néven is ismert apró karácsonyi vásárt Európa legolcsóbbjának titulálta a pénzügyekkel, valutákkal foglalkozó Eurochange. 

A cég szakemberei felkutatták, mely európai országban található a legjobb ár-érték arányú karácsonyi vásár. A szakértők olyan tényezőkre alapozták megállapításaikat, mint a helyi valutaárfolyam, a szállodák, a repülőjegyek, illetve az ételek és italok árai – írja a The Sun.

Európa legolcsóbb karácsonyi vására Nagyszebenen találhatóForrás: Shutterstock/Boerescu

Laura Evans, az Eurochange egyik vezetője elmondta: „Kutatásunk szerint a romániai Nagyszeben városában található az egyik legjobb európai karácsonyi vásár, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni, ha valóban autentikus élményekkel szeretnénk gazdagodni a legjobb ár-érték arányban."

Egy éjszaka a nagyszebeni szállodákban személyenként átlagosan kevesebb, mint 20 font (8700 forint) alatt van, az ételek és italok pedig nagyon kedvező áron vásárolhatók meg. Például egy pohár forralt bor kevesebb, mint 2 fontba (körülbelül 870 forintba) kerül. 

A karácsonyi vásár az óváros szívében, a Piața Mare-n helyezkedik el, ahol a látogatók a kézzel készített ajándékok mellett, helyi finomságokat vásárolhatnak.

Ezen kívül a kis karácsonyi vásáron lesz jégpálya és óriáskerék is. A tér műemlék épületei is ünnepi fényárban fognak úszni, a legkisebbek pedig találkozhatnak a Mikulással is. 

A karácsonyi vásáron óriáskerék és a Mikulás is várja a látogatókat.Forrás: Shutterstock/Oana08

A nagyszebeni karácsonyi vásár 2023. november 17-től 2024. január 2-ig tart nyitva.

A kutatása során az Eurochange számos más olcsó európai karácsonyi vásárt is felfedett, köztük a wroclawi adventi vásárt, ahol egy pohár forralt bor 3 fontba (nagyjából 1300 forint) kerül, míg a tallinni karácsonyi vásáron már 2 fontért (kb 870 forint) megvásárolhatók az ünnepi harapnivalók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek