Ekkor nyitja meg kapuit idén a debreceni karácsonyi vásár

A Debreceni Advent 2023. november 25-én 9:00 órától december 23. 19:00 óráig várja a látogatókat. A négy hét alatt karácsonyi vásár, gasztronómia, vásári attrakciók és koncertek, továbbá jégpálya szolgálja az ünnepi készülődések közepette a kikapcsolódást – olvasható a sajtóközleményben.

A debreceni karácsonyi vásár november 25-én nyitja meg kapuitForrás: Biri_Peter

A Debreceni Nagytemplom előtti és a belvárosi karácsonyi vásár felejthetetlen színfoltja azoknak, akik ünnepi hangulatra vágynak. A vásári korzón modern és tradicionális termékek egyaránt várhatóak: szőnyegek, szőttesek, kézzel készült kerámiák és fajátékok, mézeskalácsok, gyógyfüvek, teák, szaloncukrok és pazar karácsonyi díszek, dekorációk. 75 karácsonyi hangulatú stand kínálja majd termékeit, és 23 faházban kaphatóak a kulináris finomságok széles választéka.

Hétvégéken koncertek, vásári attrakciók, gyerekfoglalkozások

Minden adventi hétvégén szabadtéri programokkal, és a DEMKI-vel közösen megálmodott Adventi Kuckóban játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal lehet majd találkozni a belvárosi sétálóövezetben. A varázslatos vásár hétvégéin guruló-zongorista, verklis, mesefigurák, táncosok, zenészek és gólyalábasok is feltűnnek a nézelődő közönség között. A december 1. és 6. közötti időszak a Mikulásvárásról szól: óvodások által dekorált dézsás fenyőfák díszítik majd a belvárost, továbbá a Mikulás az Adventi Kuckóban fogadja a kicsiket, és közös éneklésre, szórakozásra invitálja őket. A Kölcsey Központban minden hétvégén adventi műsorok várják a látogatókat: az Adventissimo, a Valceremónia, a Szent Efrém Férfikar koncertje és a Hajdú70 gálaest is megrendezésre kerül.

Gyertyagyújtás és Debrecen fényei

Az adventi vasárnapok fő attrakciója a gyertyagyújtás, hiszen ezen szimbolikus események mutatják a fényt az ünnepek felé. December 3-án az első gyertya meggyújtását 16:45-től hagyományőrző művészeti csoportok felvonulása vezeti föl a Régi Városházától a Debreceni Református Nagytemplomig, és ekkor borul ünnepi fényekbe a belváros.

A látogatókat jégpálya és kori diszkó is várjaForrás: Debreceni Advent

Jégpálya és kori diszkó

Idén is 750 négyzetméteres jégpálya szolgál szórakozásként a téli sport szerelmeseinek november 25-étől egészen január 7-éig, melyet mindössze 1.200 Ft-os belépőjeggyel lehet majd igénybe venni. Az adventi szombatokon különböző tematikájú, karácsonyi hangulatú zenékkel várják a DJ-k a kori diszkóra látogatókat.

A város arcai – akik inspirálják a debreceni közösséget

A Debreceni Advent idején több méter magas falra kerülnek fel kivetített portréfotók a debreceni közösségek mögött álló egyéniségekről, akik talán nem is sejtik, milyen nagy hatással vannak az életünkre, mindennapjainkra. Olyan egyéniségeket keresünk, akik valamilyen módon inspiráltak minket, és meghatározzák azt az eseményt vagy környezetet, mely összefogja a debreceni közösséget. A jelöltek fotóit Debrecen egyik legjobb portréfotósa, Jakkel Rudolf készíti az adventi eseményhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek