A leghíresebb mesehősök elevenednek meg a Zirci Mézeskalácsfaluban

Meseország hősei édesre kisütött formában várják a látogatókat a VI. Zirci Mézeskalácsfaluban – olvasható a VEOL oldalán.

A zirciek és a környébeliek a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház felhívására mézeskalácsból készítettek házikókat, és a mintegy húsz alkotásból összeállt kiállítás fűszeres süteményillattal fogadja a látogatókat. Az idei téma szerint a különböző lakokban, palotákban megjelennek kedvenc mesehőseink, s persze gonosz párjaik. A Jégvarázs című rajzfilm híres hóembere, Olaf a magas jégpalota előtt jelenik meg, a három kismalac még a házán belül van, de a farkas már ott ólálkodik a közelben. Frakk, a macskák réme látszólag békességben végzi házőrző feladatát kutyaóljából kitekintve, épp Szerénkét és Lukréciát se inti rendre ugatással, akik ott láthatók gazdáik, Károly bácsi és Irma néni mellett. Egy gyurmamese alakjai szintén átlényegültek mézes édességgé, és még sorolhatnánk, mi mindent érdemes felfedezni a mézeskalács faluvá összeállt tárlaton.

Zirci MézeskalácsfaluForrás: Facebook/Zirci Mézeskalácsfalu

Zirci iskolák tanulói együtt neveztek a felhívásra, akárcsak a dudari óvodába járó gyerekek. A Szarvaskút Hotel és éttermének dolgozói méretes mézes művének ablakaiból kollégáik fotói mosolyognak ránk, a kémény tetején a Télapó képe, a 2. b osztályba járók a közös alkotásra mind egy-egy sütit maguk készítettek mézeskalácsból, ezek az ablakocskák. A szervező intézmény munkatársai ugyancsak megformáltak pár varázslatos érdekességet, például egy mesetornyot, sok-sok mézeskalács fenyővel körülvéve.

Zirci MézeskalácsfaluForrás: Facebook/Zirci Mézeskalácsfalu

A cukormáz sokszor havat helyettesít, és a színes cukorkák, az írókázott jégcsapok, a pöttyözött, rácsos minták, a szívformák, a kacskaringós díszítővonalak, a kidőlt-bedőlt kalácskémények érdemesek arra, hogy hosszan rájuk csodálkozzunk, egy kicsit engedjük, hogy a bennünk lakó gyermek gondolatvilágban elkalandozzunk, ugyanis minden mézízű részlet kedves hangulatot teremt, szorgos munkát tükröz.

További képek a Zirci Mézeskalácsfaluról ide kattintva megtekinthetők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek