Videó: A világ is felfigyelhet a téglási kivilágított traktoros felvonulásra

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy egyértelmű legyen: éveken belül ország, világ csodájára fog járni a fényárban úszó robusztus masináknak. December 9-én péntek délután 25 egyedileg feldíszített traktor a Hajdú-Bihar megyei városban. Volt olyan felvonuló is, aki már négy hónapja díszítgetette a traktorát – írja a haon.hu.

Forrás: Kiss Annamarie/haon.hu

Szabó Csaba, Téglás polgármestere a haon.hu-nak elmondta, más településekről is érkeztek felvonulók. Hozzátette, hogy a Kivilágított Traktoros Felvonulást tavaly szervezték meg először, és egy téglási kisfiú ötletén alapszik. Akkor is látható volt a sikere: ezrek álltak az út mentén, hogy megnézzék a vonuló traktorokat, amelyek körbejárták az egész várost. Hozzátette, hogy szerinte ebből a rendezvényből  egyértelműen hagyomány lesz. Nézzétek meg ti is, hogy vonultak a vagány, vicces és ámulatba ejtő a fénylő monstrumok!

A polgármester elárulta, néha óvodáscsoportok, helybéliek is besegítenek a járművek csinosításába. A látványos esemény emellett a gépek számára egy időszak lezárását is jelenti: a mezőgazdasági munkák befejeztével egyfajta végzősök bálja a pöfögő masinák számára a felvonulás, ahol teljes pompájukban megmutathatják magukat a téglásiak és a világ számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek