Rénszarvas-taxikat indítanak a finn Lappföldön

A Mikulás rénszarvasai, Rudolf, Üstökös, Villám, Táncos és a többiek készen állnak arra, hogy a finn Lappföldre érkező utazókat fuvarozzák az adventi időszakban. A személygépkocsi-szállítási szolgáltatásokat kínáló kaliforniai cég, az Uber ugyanis úgy döntött, hogy a világon elsőként elindítja a rénszarvasok által húzott szánokkal utaztatást Lappföldön.

Különleges élmény lehet rénszarvas vontatta szánon utazni - illusztrációForrás: Patrick/Pixabay

A túrák Rovaniemiből, az Apukka Resortból indulnak. Az utasok szánon kelhetnek át Lappföld havas erdőin, hogy elérjék a festői falut, ahol a Mikulás hivatalos rezidenciája található. Az ide érkezők találkozhatnak a Mikulással, és az összes segítőjével, illetve ellátogathatnak a postára, ahová évente több ezer, gyerekek által írt levelet kézbesítenek.

A Mikulásfalu RovaniemibenForrás: Aleksei Verhovski/Shutterstock

Ráadásul ez az új és izgalmas karácsonyi kaland december 12-től 18-ig teljesen ingyenes lesz az ünnepekre való tekintettel. A rénszarvas-taxi a díjmentes szállítás ideje alatt két időpontban 10 és 14 órás indulással foglalható be az Uber alkalmazásán keresztül. Miután lefoglaltad az utazást, nem kell mást tenned, mint megvárni a Mikulás rénszarvasfogatának az érkezését, hogy felszállhass és élvezhesd a felejthetetlen élmény – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek