Így fénylik Harbin Jég- és Hófesztiválja madártávlatból

A Harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztivált békeidőkben évente több száz millió turista keresi fel a világ minden tájáról. A megnyitó esemény 1963 óta mindig hatalmas tömegeket vonz. Hatalmas szabadtéri területének köszönhetően, még a koronavírus járvány ideje alatt is sikerült megrendezni, csak sokkal kisebb nézőszámmal.

Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszien Csien-Fej

Idén viszont minden tudásukat bedobták a szervezők. A Hszinhua hírügynökség által közreadott légi felvételeken is látszik, hogy a színes fényekkel megvilágított, jégből faragott alkotások a 2021/2022-es szezonra talán szebbek mint eddig bármikor.

A Harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztivál egyébként december 25-én nyitott meg a nagyközönség előtt és egészen február 28-ig, két hónapon keresztül várja a látogatókat. Az eseménynek a hivatalos megnyitóját január 5-én tartják majd; ezen a napon a helyi lakosok szabadnapot kapnak, hogy el tudjanak menni a nagyszabású és láványos ünnepségre - olvasható a Chinahighlights.com oldalon.

Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszien Csien-Fej

Szintén itt írták, hogy a fesztivál hó és jég szobrai város szerte felbukkannak, de azért van három központi helyszín, ahol tematikusan is felfedezhetők az alkotások.

A fesztiválnak cuki kabalája is van!Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszien Csien-Fej

A főhelyszín a Harbin Ice and Snow World, ami egy színes "Jég Disneyland", a másik a Sun Island, hol a legszebb hó és jég szobrok tömörülnek, a harmadik pedig a Zhaolin Park. Ez az a terület ahol a kisebb, de bájos jéglámpások és a nagy jégcsúszda található.

Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszien Csien-Fej

A fesztiválnak három csúcspontja van még a nyitóceremónián kívül. Az újévi ünnepség, a kínai újév (tavasz fesztivál) és a lámpás fesztivál. Érdekesség azonban, hogy záróceremóniát nem tartanak, csak hagyják, hogy a szobrok és jégépületek márciusra elolvadjanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek