Nézzék milyen szépen behavazódott Poznan karácsonyi vására!

A lengyelországi Poznan karácsonyi betleheme idén a harmadik lett a Legjobb Európai Karácsonyi Vásárok versenyen belül, melyet minden évben a European Best Destinations szervez. Ebben a versenyben közel 25 ezren a budapesti Szent István-bazilika előtti vásárt jelölték meg Európa legszebbjeként.

Forrás: MTI/EPA-PAP/Marek Zakrzewski

A poznani karácsonyi vásár három helyszínen várta a vendégeket idén is. A Szabadság téren (Plac Wolności) még december 26-ig tart a vásári forgatag, de egy kisebb vásár állt a Régi Piac téren és a Kasprowicza városi parkban is - írták a Poznan.trave oldalon.

Mindegyiket meleg színű fényfüzérekkel és hópelyhekkel díszítették fel, hogy az egész olyan legyen, mint egy karácsonyi csodaország.

Forrás: Shutterstock.com / kavalenkava

A szervezők, építők, dekoratőrök munkája pedig nem volt hiába, mert évek óta Poznan karácsonyi vására az első a lengyelországi karácsonyi vásárok sorában.

Hó lepi a karácsonyi vásár dekorációit Poznan belvárosábanForrás: MTI/EPA-PAP/Marek Zakrzewski

Az egységes fabódékat, a Mikulás szánját és rénszarvasait, az éneklő és meleg fényekkel hívogató körhintát most vastag hóréteg fedi, mivel december 23-án ájszaka jelentős mennyiségű hó hullott a Warta folyó partján fekvő városban. Nézzék meg a képeket Poznan karácsonyi vásáráról.

Forrás: Shutterstock.com / ilolab

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek