Valóra vált a vonatrajongók édes karácsonyi álma

Egy orlandói hotel, ami rendkívül közel van a floridai Disneyworldhöz, az idei karácsonyi időszakban útjára indított egy hagyományt, és megépített egy több mint 9 méter hosszú vonatot. A „Caribe Royale North Pole Express" névre keresztelt modellvonat nem másból, mint csak csokoládéból készült.

Csak az első részlete a hatalmas műnekForrás: Caribe Royale Orlando / Facebook.com

A hotel vezető cukrásza, Joshua Cain tervezte meg az édességet, és egy két tagú csapat segítségével valósította meg a mámorító ötletet.

Amint a videóban is látható, a mozdony és a teherkocsik nem szimplán az asztalokon állnak, a cukrászmesterek a síneket, sőt a sínek közötti köveket is elkészítették. A kocsik tetején pedig karácsonyfa, hóember és karácsonyi csillag is helyet kapott.

A vonat megalkotásakor a cukrászt két gőzmozdony ihlette meg, ezek az 1800-as évek végén országszerte robogtak, köztük volt a Jupiter mozdony, valamint a Virginia és a Truckee Railroad 12-es számú genovai vonata is. Cain róluk mintázta a cukrászati műremeket, amit innentől kezdve, évről évre egyre bővíteni szeretne.

A három tagú csapat közel 1000 órát dolgozott a vonaton, és nagyjából 800 000 kakaóbabot használtak fel az elkészítéséhez. Az egész attrakció 4,5 millió kalória lenne; de mivel csak bemutatódarab, ezért senki nem fog meghízni tőle, maximum a szétszedésénél lehet majd belekótolgatni a kerekebe, a vészfékbe és a sínpályába - írták a FoodandWine oldalán és a hotel Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek