Ilyen töltött káposztát még nem kóstoltunk! Hamarosan nyit a Magyar Ízek Utcája

Az ország leglátogatottabb gasztrovására, a Magyar Ízek Utcája először rendezi meg különleges karácsonyi rendezvényét december 17. és 24. között a Millenárison.

A látogatók az ínyenc halételek mellett, több mint egy tucat töltött káposztát kóstolhatnak meg. A vásáron olyan különlegességeket készítenek majd, mint a tehénhússal és gyömbérrel töltött káposzta, a szatmári töltött káposzta kukorica törekkel, bogyiszlói töltött káposzta oldalassal és körömmel, kecskeméti savanyúkáposztás töltike csülökkel, vagy töltött káposzta kacsahússal és gerslivel.

Az év kenyere, a Hel Pékség által készített Solymár gyöngyeFotó: Koncz Márton - Travelo

A vegetáriánusok sem maradnak éhen, kapható lesz vega és vegán töltött káposzta is - árulta el a sajtótájékoztatón Novotny Antal a Magyar Ízek utcája főszervezője. A káposzták mellé az év győztes kenyere a Hel Pékség által készített Solymár gyöngye dukál.

Desszertnek pedig nem hiányozhat az ünnepi menüsorból az Ínyenc Bejgli, ami frangipane tésztába töltött Irsai Olivér pálinkba áztatott vörösáfonyával, fekete szezámmaggal és fahéjjal készült. Az év bejglije versenyre idén is 56 nevezés érkezett, így a hagyományos diós és mákos bejglik mellett, érdemes lesz kipróbálni a sütőtökös, pisztáciás és kesudiós változatokat is. 

Az év bejglije Irsai Olivér pálinkába áztatott vörösáfonyával, fekete szezámmal és fahéjjal töltve.Forrás: Koncz Márton - Travelo

A sok finomság mellett Betlehemezés, Szarka Tamás és a Ghymes együttes karácsonyi lemezbemutató koncertje, bábszínház és további érdekes programok várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A részletes program ide kattintva olvasható. 

Hangulatkeltésként tekintsék meg a sajtótájékoztatón készült képgalériát és az összefoglaló videónkat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek