Ez Párizs 5 legkülönlegesebb karácsonyi vására

Párizs városa összeállította a város karácsony vásárainak listáját, amelyek között van, amely szokatlan a magyar szemnek. A hatalmas város majdnem minden kerületében több vásár is zajlik egyszerre. Szinte minden nagyobb intézmény vagy civil egyesület rendez valamilyen egyedi vásárt, ami élesen elválik a többitől.

Az elsőként említenénk a La REcyclerie vásárt, ami egy Ophelie nevű bioőstermelő hívott életre - aki egyben „Természetanyád" néven YouTube híresség is.

A La REcyclerie vásárban újrahasznosított tárgyak között keresgélhetünk ajándékokatForrás: La REcyclerie/Facebook

Mindenki hozhat ide maga készítette természetbarát és mulatságos dolgokat, és persze vásárolhat is hasonlókat másoktól.

A Fééries d'Auteuil vásár, egy családi alapítvány rendezvénye a veszélyeztetett fiatalok megsegítésére. A kilenc napig tartó vásáron (december 12-én ér véget) bőráruk, ékszerek, festmények viszik a prímet a megszokott bolhapiaci kacatok mellett.

A Notre Dame előtti vásár kicsit hasonlít a mi kézműves vásárainkra, azzal a különbséggel, hogy itt nagyon fontos a szépírás mestersége, a kalligráfia, a kovácsműhelyek és a kerámia-készítők tevékenysége. A vásár 26-ig tart.

A Le Hasard Ludique Párizs 18. kerületének egészen sajátságos vására. Főleg a kerületben élő művészeknek és iparosoknak kínál vásári lehetőségeket, és mindent a XVIII. század hangulatában. (A Felvilágosodás és a forradalom századában járunk.)

Ezen a vásáron visszacsöppenünk a múltba isForrás: Le Hasard Ludique/Facebook

Ahogy hirdetik - „3 hétvége, 3 téma, 30 alkotó egy 300 m2-es teraszra állítva". Minden az 1700-as évek stílusában, a szépségápolási szerek, fajátékok, könyvek, térelválasztók, kártyák, kézzel kötött kiegészítők, selyem csokornyakkendők uraknak, a gravírozók munkái, meglehetősen transzcendens alkotások a megtisztulásért és az örök üdvösségért üveggyöngyökkel és tükrökkel.

Az egykori Petite Ceinture állomás előtti vásáron azért az 50 profi résztvevőé a főszerep, akik a divattól, a dekoráción és növényeken át a gasztronómiáig nyújtanak kínálatot egyszerre környezettudatos és mókás termékeikkel. Az idén Japánból érkezik vendég, Shizen téli falvának bemutatásával. December 18-án aztán öko-feminista vásár lesz Greewitch, azaz Zöld Boszorka néven, ahol vásárlási lehetőségeken túl a „zéró-kibocsátás" témájában rendeznek találkozókat és vitákat. Lesz gyógynövényvásár, meseolvasás és buli.

Amiben közösek ezek a vásárok, azok a biztonsági előírások, oltási igazolások, PCRvagy antigén-róba, maszkviselés kötelező, kézfertőtlenítő gél biztosított – írja a paris.fr.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek