Már felszállhatunk az ünnepi díszbe öltözött Mikulástrolira

December 3-án, pénteken indult útjára Budapesten az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli, ahol a Mikulás és segítője ezúttal is várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-ig, vasárnapig lehet utazni, ezt követően a feldíszített csuklós jármű még 2022. január 6-ig közlekedik fénytroliként. A Mikulástroli mellett idén is közlekedik egy további fénytroli - derül ki a bkk.hu közleményéből.

Forrás: bkk.hu

Idén 18. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről ezen az oldalon számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már hetedik éve vesz részt az akcióban, a cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

• Központi ügyfélszolgálat (VII., Rumbach Sebestyén utca 19-21.)

• Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII., Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)

• Kelenföld ügyfélközpont (XI., Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)

• Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II., Széll Kálmán tér, metróállomás)

• Szentlélek tér ügyfélközpont (III., Szentlélek tér, HÉV-állomás)

Forrás: bkk.hu

A Mikulástroli nem csak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit csaknem 10 ezer alacsony fogyasztású LED-ből összeállított fényfüzér biztosítja, és az ünnepi hangulatról különleges, egyedi belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik.

A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről az alábbi linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi díszkivilágítással felszerelt csuklós trolibusz december 20. és január 6. között fénytroliként közlekedik az említett trolivonalakon.

Forrás: bkk.hu

A tavalyi évhez hasonlóan idén is útnak indul még egy, fényfüzérekkel feldíszített trolibusz is, amelyik december 4-től a 70-es, a 73M, a 74-es, a 76-os, a 78-as, valamint a 79M troli vonalán közlekedik, és 2022. január 6-ig ünnepi hangulatot varázsol Budapest számos pontjára. Ezen a trolibuszon is normál díjszabás szerint lehet utazni, további részletek ugyancsak a BKK honlapján olvashatók, ahol az összes fényjáratról találhatók információk és képgalériák.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek