Idén olcsóbb ételeknek is kell lenniük a fővárosi karácsonyi vásáron

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt szervező cég nemrég zárta le a kézműves pályázatra jelentkezők listáját, így most a hazai vendéglátósók és gasztronómiai kiállítók jelentkezését várja. Idén azonban változtak a feltételek.

Forrás: Pixabay.com

Csak azok a vendéglátósok és kiállítók jelentkezhetnek október 4-ig a pályázatra, akik a menüsorukban helyet tudnak adni kedvező árú, a magyar családok pénztárcájához igazodó ételeknek is. A kiírás szerint ez azt jelenti, hogy egy maximum 1500 forintos egytálételnek is helyet kell kapnia az ajánlatban - írták a szervező, vagyis a Budapest Brand közleményében.

A Vörösmarty téren található karácsonyi vásárt idén november 19. és december 31. között rendezik meg. A cég vezérigazgatója, Faix Csaba szerint idén egy igazi családbarát karácsonyi vásárt rendeznek majd, ahol mindenki jól érezheti magát. Ezt jó programokkal és élményekkel, illetve az ételek árainak mérséklésével szeretnék elérni, ezért is alakult így az új pályázat.

Ezen kívül figyelni fognak még a környezetbarát és fenntartható vendéglátásra is; ami egyrészt jó hír, másrészt viszont félő, hogy itt is előkerülnek a faevőeszközök, amik olyanok, mintha egy kartonpapírt nyalogatna az ember evés közben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek