Idén is elcsípték a Télapót repülési radarok

Az Észak-amerikai légvédelmi parancsnokság (NORAD) hagyományt teremtett azzal, hogy elkezdte követni a Télapó útját. Azonban már nincsenek egyedül ezzel, mert a Google után a Flightradar24 is az ajándékosztó nyomába eredt - mint honlapjukról kiderül.

Forrás: flightradar24.com

Az online járatkövető oldal figyelemmel kíséri, merre tart a legújabb ADS-B transzponderr antennával felszerelet, a manók által tervezett, dizájnos kabinbelsővel ellátott jármű, melyet többek között a híres Rudolph rénszarvas húz, akinek vörös orra szintén új fényezést kapott idén.

Ha szeretné látni, hogy merre jár a Télapó, akkor kattintson a Flightradar24 oldalára, ahol közvetlen linkkel, vagy a Santa, Hohoho vagy R3DNO53 szavakkal keresheti meg a járművet. Ebben az évben a Télapót a földi és műholdas ADS-B lefedettséggel követhetjük nyomon, szerencsére a transzponder hatótávolságát sikerült kiterjeszteni azzal, hogy a rénszarvasok agancsát is antennaként használta. Ha 3D-ben is szeretné látni az utazást, kattintson a repülési információs mező bal alsó sarkában található 3D-gombra.

Forrás: flightradar24.com

Mint hozzáteszik, a Mikulás szánja egy egyedülálló, 9 motoros Rangifer tarandus, melyet HOHOHO (MSN 2020) néven vettek jegyzékbe, és 1749 évével ez a legrégebbi aktív repülő jármű.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek