Szentestétől márciusig hatalmas jégpályává alakul a bécsi Rathausplatz

A karácsonyi vásárok elmaradása után Bécs városa úgy döntött, hogy január közepe helyett előbbre hozza a 26. Bécsi Jégálom megrendezését. Így aztán már december 24-től egészen márciusig a Rathausplatz egyetlen hatalmas jégpályává alakul át. A Városháza (Rathaus) szépen megvilágított homlokzata előtt található Bécsi Jégálom összesen 8300 négyzetméternyi jégpályával várja a korcsolyázás szerelmeseit – olvasható a bécsi turisztikai hivatal hírlevelében.

A Bécsi Jégálom a világ egyik legnagyobb szabadtéri műjégpályájaForrás: stadtwienmarketing / SWM Christian Jobst

Az idei évben is különleges élményelemnek számít majd a Sky Rink jégterasza, ahova egy 120 méteres rámpa vezet fel. Vagyis a Bécsi Jégálomban akár két szinten is lehet korcsolyázni az egészen változatosnak ígért zenei aláfestésekre: hol egy popszámra lehet a hátrafelé koszorúzást gyakorolni, hol egy keringőre párban csúszni.

Forrás: stadtwienmarketing / SWM Christian Jobst

A megvilágított Rathausparkban varázslatosnak tűnő jégsétány kanyarog, több irányba elágazó ösvénnyel kiegészülve. A legkisebbek hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között ingyenesen használhatják a gyakorlópályát, amit aztán utána 17 órától már a jégtekézésre használnak.

A parban a szabadtéri gasztrostandokon regionális alapanyagokból és biotermékekből készülő finomságok, valamint a teától a puncsig különféle forró italok várják a vendégeket. Aki korcsolyát szeretne kölcsönözni, azt meleg levegővel előmelegített korcsolyák várják a helyszínen, a fölösleges ruhadarabok és lábbelik elhelyezésére pedig zárható szekrényeket biztosítanak.

Forrás: stadtwienmarketing / SWM Christian Jobst

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a további Covid-19 biztonsági intézkedések következtében bármikor lehetnek változások, illetve akár el is maradhatnak rendezvények. Az aktuális információkért érdemes www.wien.info oldalt vagy a szervezők weboldalát figyelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek