Esti program: vezetett séta a bécsi Freud Múzeumban

A Bécsi Turisztikai Hivatal 2020-ban Vienna Showcase címmel indított élő közvetítéssorozatot, amely aaz osztrák főváros kulturális kínálatának aktuális érdekességeit mutatja be virtuális túrákon. A legújabb epizód a közelmúltban újra megnyitott Sigmund Freud Múzeumot mutatja be, valamint a kortárs művészet, a terápia és a mentális egészség egymásra hatását - derül ki a Bécsi Turisztikai Hivatal közleményéből.

Forrás: Bécsi Turisztikai Hivatal

Az esemény a Youtube-on látható angol nyelven, ma este, azaz december 4-én pénteken, 19 és 20 óra között. Norbert Kettner, a Bécsi Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatójának köszöntése után indul a virtuális séta Monika Pessler, a múzeum igazgatónőjének vezetésével. Ezután pódiumbeszélgetést hallhatunk Monika Pessler mellett Markus Schinwald művész és Dr. Stephan Doering, a Bécsi Orvostudományi Egyetem pszichoanalízis és pszichoterápia klinikájának vezetője részvételével, Adia Trischler vezetésével a kortárs művészet, terápia és mentális egészség témakörében.

A videó felkerül az Art Basel Miami Beach honlapjára és kiegészül egy virtuális kiállítóteremmel is. Ez a két virtuális fellépés helyettesíti idén a Bécsi Turisztikai Hivatal jelenlétét az Art Basel Miami kiállításon. A virtuális kiállítótermet december 4. és 6. között lehet megnézni.

A Sigmund Freud Múzeum átfogó felújítást és bővítést követően 2020 őszén nyitotta meg újra kapuit: az eredeti berendezési tárgyak, valamint Freud levelezései és műveinek első kiadásai mellett először lehet megtekinteni a család magánhelyiségeit is. Három vadonatúj állandó kiállítás, egy művészeti bemutató és egy időszaki kiállítás segít megismerni Freud sokoldalú kulturális örökségét – a középpontban életével és munkásságával, a pszichoanalízis elméleti és gyakorlati fejlődésével, valamint a társadalmi és művészeti jelentőségével.

Azt a jelentőséget, amelyet Freud orvosként és neurológusként a pszichológiai érzékenység ábrázolásának tekintetében a művészeteknek tulajdonított, az elmúlt évtizedek orvosi és pszichológiai kutatásai gyakran megerősítették. Hasonlóképpen, a művészi magyarázat és kifejezés pszichológiai és különösen pszichoanalitikus megértése a mai napig megfelelő támpontot jelent. A művészet és a pszichoanalízis szemléletmódja az egyéni és a kollektív létállapotra irányítja a fókuszt azok céljainak és következményeinek feltárása, értelmezése és feldolgozása céljából.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek