Ebben a városban nem mondtak le a karácsonyi vásárról

  Miközben a legtöbb országban úgy döntöttek, idén nem tartják meg a karácsonyi vásárokat, a bolgár főváros ragaszkodik ehhez a látványossághoz. A városban két adventi piacot is felépítenek, és állítólag ez is kompromisszumnak számít, ugyanis eredetileg három vásárt terveztek. Ebből egyet töröltek végül a romló járványhelyzet miatt. A megmaradt helyszíneken a járványellenes intézkedések betartását a biztonsági szolgálat ellenőrzi - derül ki a themayor.eu híréből.

  Karácsonyi hangulat SzófiábanForrás: Nikolai Karaneschev/pixabay.com

  A karácsonyi hangulat így két teret leng majd be a városközpontban. A Battenberg tér melletti Városi Kertben múlt pénteken nyitott meg a német mintájú karácsonyi vásár, mely idén tizedik évfordulóját ünnepli, és kínálatában olyan, a karácsonyi hangulathoz elmaradhatatlan kellékek szerepelnek, mint a forralt bor, a karácsonyi díszek, emellett a német konyha hagyományos fogásait is meg lehet itt kóstolni.

  A szófiai zeneiskola diákjainak jóvoltából minden este zenei program is lesz a december 22-ig nyitva trató vásáron. A járvány miatt az élelmiszerpultok elé plexifalat tettek, és a gyerekeknek szánt műhelyfoglalkozások elmaradnak.

  A szófiai Karácsonyváros december 4-től és 31-ig a Nemzeti Kulturális Palota előtti parkban kap helyet, ahol a Kabana kertmozi színpadát töltik meg minden nap kulturális programok. A Szlavejkov téren is debütált volna idén egy vásár, de ezt végül törölték a szervezők.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek