Hamarosan indulnak az adventi séták a karácsonyi fényekkel díszített utcákon

Tegnap hírt adtunk arról, hogy idén nem lesznek karácsonyi vásárok, így elmarad Európa legszebb adventi vására is a Bazalikánál. Ugyanakkor nem kell lemondanunk a téli budapest csodálatos látványáról, amit szakvezetéses sétán is bejárhatunk, kis csoportokban. A jogszabályok szerint kisebb (5-9 fős) baráti társaságoknak, családoknak, ismerősöknek megtarthatók a séták, természetesen maszkban, és a megfelelő távolságtartással. 

Adventkor még néhány villamos is ünneplőbe öltözikForrás: AFP/Attila Kisbenedek

A Macskaköves Budapesti Séták szervezésében november 25-től január 1-ig privát sétán vehetnek részt előre egyeztetett időpontban, akár esténként vagy hétvégenként is. A program forralt borozással, teázással indul a Várkert Bazár panorámateraszán, majd a Dunaparton, a Lánchídon keresztül átsétálnak a Bazilika irányába, ami a séta keretében meg is tekinthető. Útközben az idegencvezető mesél a látnivalókról, különösen az adventi, karácsonyi vonatkozásokat illetően.

A Bazilikánál minden nap 16:30-tól csodás fényfestés várja a vendégeket, és ilyenkor már a fényvillamosok is járnak a Dunaparton.

A program kb. 1,5 órás, ára: 3900 Ft/fő, mely tartalmazza a forralt bort/forró teát, az audio guide készüléket és az idegenvezetést is. További információkat a szervező Facebook oldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek