Adventi csillogás és téli élmények Miskolcon

Óriás szeretetdoboz, Szeretet Sütigyár, fényárban úszó villamos és számtalan csoda, mely csak Önre és családjára vár. Látogasson el Miskolcra az adventi időszakban, november 29. - december 22. között és fedezze fel a város szépségeit karácsonyi hangulatban!

A Bükk-vidék keleti lejtőinél festő környezetben fekvő Miskolc minden évszakban különleges programokkal kedveskedik a város lakóinak és az idelátogató vendégeknek. Az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városa bőven rejt magában izgalmas lehetőségeket, páratlan természeti kincseket télen is, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.  

Látogasson el Miskolcra az adventi időszakban és fedezze fel a város szépségeit karácsonyi hangulatban!Forrás: Miskolc Megyei Jogú Város

Töltsünk el egy hétvégét a festői szépségű bükki vidéken, fedezzük fel a várost, kapcsolódjunk ki a fürdőkultúrájáról híressé vált Miskolctapolcán, sétáljunk egyet a leírhatatlan szépségű Lillafüreden, vagy barangoljuk be a középkort idéző Diósgyőri várat. Hangulatos utcáival, szökőkutas tereivel, páratlan építészeti örökségeivel Miskolc belvárosa európai szinten is kiemelkedő, a kultúra és a gasztronómia élményeivel pedig felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatóknak.

Sétáljon egyet a leírhatatlan szépségű LillafüredenForrás: Miskolc Megyei Jogú Város

Karácsonyhoz közeledve november végétél a város szívében rejlő Szent István tér meseszerű hellyé változik át. Több száz méter világító fényfüzér világítja meg hangulatosan az ilyenkor életre kelt adventi forgatagot. A frissen sülő mézeskalács csodás illata lengi be a teret, melyet szorgos önkéntes kezek gyúrnak a Szeretet Sütigyár faházában.

Karácsonyhoz közeledve a város szívében rejlő Szent István tér meseszerű hellyé változikForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

Készítsen egy fotót az ország legnagyobb Szeretetdobozával, mely telis-tele van törődéssel és gondoskodással, legyen részese az élménynek, amikor fellobban vasárnaponként egy újabb gyertya lángja az adventi koszorún. Bámulatos látványelemek, melyekkel alig lehet betelni, Miskolc egy leírhatatlan karácsonyi csodaként elevenedik meg a város lakóinak és látogatóinak az adventi időszakban is.

Miskolc egy karácsonyi csodaként elevenedik meg a város lakóinak és látogatóinakForrás: Miskolc Megyei Jogú Város

A páratlan karácsonyi programkínálatot a város többszörös nemzetközi díjnyertes adventi villamosa teszi teljessé, amely hagyományosan a gyertyagyújtási ünnepség végére fedi fel adott évi új, ünnepi arculatát.

A páratlan karácsonyi programkínálatot a város többszörös nemzetközi díjnyertes adventi villamosa teszi teljesséForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

Kicsiknek és nagyoknak városszerte kedveskednek ilyenkor adventi ünnepkörhöz köthető társasjátékokkal, diafilm vetítésekkel, adventi történet- és meseolvasó délutánokkal, kézműves foglakozásokkal, december 6-án pedig hagyományosan a Mikulás is ellátogat Miskolc szívébe, feledhetetlen élményt okozva a téren várakozó gyermekeknek.

A sok-sok kellemes szabadtéri program után, érdemes ellátogatnunk a miskolctapolcai Barlangfürdőbe, hogy kissé felmelegedhessünkForrás: Miskolc Megyei Jogú Városa

A sok-sok kellemes szabadtéri program után, hogy kissé felmelegedhessünk, érdemes ellátogatnunk a miskolctapolcai Barlangfürdőbe, ahol éjszakai fürdőzés, aqua terápia, lebegő kabin, szauna szeánszok és több élménymedence is található. Festői környezet, és számos legenda felfedezése, melyet Miskolc jelent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek