Élje át újra a múlt évszázad karácsonyait

  Óriási nyitogatható adventi naptár, diafilmkuckó és apró ajándékok várják azokat, akik az adventi időszakban ellátogatnak az Országos Széchényi Könyvtárba. A XX. századi karácsonyaink – adventi körkép című kiállítás kultúr- és társadalomtörténeti szempontból mutatja be, hogyan formálódtak az ünnepi szokások a világháborúk, válságok és politikai változások idején. A kiállítás december 4-től 2020. január 6-ig látogatható, a könyvtár nyitvatartási idejében.

  A fotó illusztrációForrás: Jo-B/Pixabay

  A tárlaton a karácsonyi témájú diafilm-rajztestekből látható válogatás képeslapokkal, plakátokkal, valamint a könyvtár munkatársainak személyes családi karácsonyi fotógyűjteményével egészül ki.

  A kiállított darabok – régi ajándékok, játékok, korra jellemző érdekességek – évtizedekre bontva jelennek meg a falakon. A kiállítótereket tárgysorok, régi irattartók, cipősorok kötik össze, amelyek apró ajándékokat tartalmaznak. A kiállításban szereplő cipők a nemzeti könyvtár dolgozóinak felajánlásai, melyek a kiálltás lebontását követően rászoruló gyerekekhez kerülnek.

  A kiállított diafilmekből rendszeresen (minden hétköznap, 15 órakor) vetítéseket tartanak. A kiállításról és a vetítésről további információkat az OSZK weboldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!