Budapesten is kóstolhatók a kimondhatatlan nevű harapnivalók

  Az ízletes eseményt a Yellow Bistro & Bar-ban rendezik meg 2019. december 1. és 22. között. A karácsonyt megelőző időszakban, a „Finn Hetek" ideje alatt finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta.

  A "Finn Hetek" lazacleveseForrás: Pixeltaster/DHHelia

  A vendégeknek nem kell feltétlenül kimondaniuk, hogy „Siskonmakkarakeitto" vagy „Mustikkapiirakka", az ételek így is úgy is az asztalra kerülnek a rendelés után. A kínálatban egyébként szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyós gyümölcsös édesség, egy különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral.

  Az Executive Chef szerint a finn konyha és a Helia kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagokon van a hangsúly a túlzott fűszerezés helyett. A finn receptek teret adnak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsor várja a vendégeket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!