Ilyen desszert még biztos nem volt az ünnepi asztalon!

A Lidl üzletlánc rátalált egy olyan olasz borra, aminek az íze a szakértők szerint majdnem megegyezik a brit karácsonyi pudingéval. Az ital a minőségteszten 100-ból 93 pontot ért el. A címkéjén az áll, hogy aromái karamellt, fűszereket és sevillai narancsot idéznek, íze pedig ünnepi és határozottan karácsonyi - írták a Mirror.co.uk oldalán.

A kép illusztrációForrás: shutterstock.com

A Passito di Pantelleria egy borfajta és egy itáliai szőlőtermő vidék egyszerre, ami 1971-ben nyerte el a DOC minősítést. A borvidéken, ami Pantelleria szigetén található 75 kilométerre Tunézia észak-keleti partvidékétől és körülbelül ugyanannyira Szicíliától, muskotályszőlő terem. Ezt a vulkanikus szigetet Európa legdélebbi borvidékeként tartják számon. A borkészítők a töppedt szőlőszemekből készítik boraikat, a történetek szerint azért, mert már régen is így sikerült a lehető legellenállóbbá és sokáig eltarthatóvá tenni az italokat, a magas cukor és alkoholtartalom miatt.

A 12 fontért kínált bor már a polcokon van Nagy-Britanniában az áruház Karácsonyi Borok szekciójában, de hogy hozzánk mikor érekzik és egyáltalán eljut-e, arról még nem szólnak a hírek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek