MÁV-kisokos az ünnepi közlekedéshez

Nemcsak a BKK-nál változik a menetrend az ünnepek alatt, hanem a MÁV is erre készül közleménye szerint. A vasúttársaság megjegyzi, ha túl sok foglalás jön a InterCity-vonatokra, plusz kocsikat kapcsolnak a szerelvényekhez, a kevésbé kihasznált 150, csúcsidőn kívüli járatra pedig ekkor is érvényes a 20 százalékos jegykedvezmény.

A MÁV azt kéri, gondoskodjunk időben a jegyvásárlásról, akár elektronikus formában.  

Lássuk a menetrendet: December 23-án, 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi rend szerint közlekednek a vonatok. December 30-án és 31-én az ünnepnapi, január 1-én a vasárnapi menetrend érvényes. Január 2-án, szerdán már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak a járatok.

MÁV, FlirtForrás: MÁV Zrt.

Mentesítő vonatok is indulnak: december 21-én 17:28-kor a Nyugati pályaudvarról – Szolnok és Debrecen érintésével – Nyíregyházára; egy másik mentesítő IC 20:23-kor innét ugyancsak Nyíregyházáig közlekedik. Nyíregyházáról e napon 19:31-kor mentesítő IC indul a Nyugati pályaudvarra. December 21-én a 6128-as számú, 22:52-kor Debrecenből Nyíregyházára induló járat módosított menetrend szerint közlekedik. A 2608-as (G50-es) járat 17:28-kor indulna a Nyugatiból, a 6118-as számú pedig 18:24-kor Ceglédről. Budapest és Nyíregyháza között az utasok a
hasonló időpontban induló mentesítő sebesvonattal utazhatnak, mely a kimaradó vonatok menetrendje és megállási helyei szerint közlekedik.

Jegyvásárlási csúcsok

December 20-tól nőhet igazán a jegyvásárlás, a csúcs várhatóan 21-22. lesz, amikor sokan hazautaznak. Újabb forgalmas pár nap lesz december 27-28-án. Az említett napokon sokszor 110 ezer feletti napi utasszámmal számol a MÁV. A társaság sok utasra számít az ünnepek utáni első munkahéten, január 2-4. között is.

Érdemes lesz készülni a bérleteseknek a sorokra, mindenki január 4-7. között akar majd bérletet venni, amire sok pénztárossal készül a MÁV. A vasút ismételten arra kér mindenkit, vegye meg jegyét elővételben, a Vonatinfó alkalmazással vagy a neten. Az online jegyvásárlás ráadásul 10 százalék kedvezményt jelent.  

20 százalék kedvezmény pedig az alábbi vonalak csúcsidőn kívüli, a menetrendben @-cal jelölt 148 járatán érvényesek (100 kilométer táv felett): Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest–Tapolca, Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely, Budapest–Pécs, Budapest–Eger/Sátoraljaújhely, Budapest–Záhony, Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza és Budapest–Szeged.

Ami a 26 éven aluli – diákigazolvánnyal nem rendelkező – fiataloknak még fontos információ, hogy december 21-én 10 órától január 1. éjfélig igénybe vehetik a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek